{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgradnja biciklističke staze u općini Novi Grad teče prema planu

F
30.7.2015. u 12:01
3
1
Izgradnja biciklističke staze u općini Novi Grad teče prema planu
3
Izgradnja biciklističke staze u općini Novi Grad teče prema planu
Radovi na izgradnji prve faze ''gradske'' biciklističke staze na području općine Novi Grad teku prema planiranoj dinamici. Na stazi predstoji izmještanje stubova javne rasvjete i postavljanje novih semafora.
Jedan od trenutno najznačajnijih infrastrukturalnih gradskih projekata, Grad Sarajevo realizira zajedno s Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Tokom ovog mjeseca uposlenici firme ''Step'' d.d. Sarajevo sa staze su izmjestili dva semafora, a također je premješteno i autobusko stajalište koje se nalazi preko puta tramvajske stanice ''Alipašin Most''.

Planirano je izmještanje tri stuba kontaktne mreže preko puta GRAS-a, dok su u toku dogovori sa KJKP ''Park'' oko izmještanja dva stuba javne rasvjete, kod zgrade Općine Novi Grad i na Otoci.

Objavljen je i javni poziv za izbor izvođača za postavljanje novih semafora na svakoj raskrsnici dužinom biciklističke staze.

U završnoj fazi je skidanje horizontalne signalizacije od plastičnog materijala na mjestima prelaza biciklističke staze preko kolovoza, koji će biti obilježeni plavom bojom.

Kad je riječ o nastavku izgradnje ''gradske'' biciklističke staze dijelom općine Novo Sarajevo, nedavno je dogovoreno da projektanti sa Zavodom za planiranje KS dogovore detalje, nakon čega bi se trebalo pristupiti izradi idejnog projekta.

Tamo gdje prostor bude dozvoljavao radit će se izvedbeni projekat, čime će se stvoriti preduslovi za izgradnju biciklističke staze u ovoj gradskoj općini.

Zna se da će neke dionice buduće staze morati dijeliti biciklisti i pješaci, dok se neke građevine u perspektivi, ne uklone. Nakon usaglašavanja Zavoda i projektanata, neće biti ni jednog argumenta da Općina Novo Sarajevo ne izda potrebne dozvole.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo već je dalo pozitivno mišljenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: