BiH
18

Izetbegović u Gradačcu: SDA će pobijediti na predstojećim izborima

Klix.ba
(Foto: SDA)
U dvorani "Gradačačkog sajma“ u Gradačcu sinoć je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore u BiH.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović naglasio je da mu je posebno drago što je došao u grad koji je simbol suvereniteta BiH.

"Drago mi je što sam u gradu našeg Huseina-kapetana Gradaščevića, gradu heroju, ali i gradu dobrih privrednika. Gradačac je dao svoj doprinos u odbrani, a sada daje veliki doprinos i obnovi BiH“, naglasio je Izetbegović.

On je istakao da se širom BiH viore zelene zastave, što je znak da će SDA sigurno pobijediti. Tu pobjedu će, napomenuo je Izetbegović, donijeti rezultati rada SDA dok je bila vodeća stranka u BiH, ali i zbog toga što su posljednjih osam godina našu zemlju vodili oni koji to nisu znali.

"Sve dok je SDA bila prva stranka, BiH je išla naprijed. Kada je potisnuta na drugu, pa i treću poziciju, BiH je stagnirala, čak i nazadovala. Posljednje četiri godine oni su za male stvari prodavali ono što smo mi mukotrpno gradili. Zbog toga je vrijeme da idu“, kazao je Izetbegović.

Istakao je da je SDA dugo radila i napravila dobar, provediv program koji će očuvati teritorijalni integritet BiH, ojačati državu BiH i zaposliti ljude.

"Naša zemlja je bogata prirodnim resursima. Više od 50 posto mladih u BiH s diplomama je bez posla. Mi to možemo i moramo popraviti“, kazao je Izetbegović.