|

Izetbegović primio bivšeg američkog ambasadora Millera

Izetbegović primio bivšeg američkog ambasadora Millera
0
F
FENA
15.11.2010. u 17:24
5
komentara
0

dijeljenja
Izetbegović primio bivšeg američkog ambasadora Millera Bakir Izetbegović (Foto: Sarajevo-x.com)
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas bivšeg ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Thomasa Millera sa saradnicima, saopćeno je iz Izetbegovićevog ureda.
Miller trenutno obavlja funkciju direktora američke neprofitne organizacije The International Executive Service Corps, čiji je predmet interesovanja rast poslovne zajednice u različitim zemljama svijeta.

Miller je u srdačnom razgovoru čestitao Izetbegoviću izbor na dužnost člana Predsjedništva BiH, izrazivši nadu u uspjeh njegovog predstojećeg mandata.

Razgovarano je o proteklim izborima, te određenim razvojnim projektima važnim za Bosnu i Hercegovinu, a u kojima bi organizacija koju predstavlja Miller mogla pomoći.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović naglasio je posvećenost idejama koje mogu unaprijediti standard življenja u našoj zemlji, posebno povratnika. S tim u vezi, izražena je obostrana zainteresovanost za povezivanje ove populacije s potencijalnim investitorima u proizvodnju hrane širom BiH.

Sagovornici su istakli i važnost poboljšanja poslovnog okruženja u BiH, koji trenutno nije na visokom nivou u usporedbi s drugim zemljama.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović spreman je učiniti jasne napore da bi se u tom kontekstu situacija promijenila nabolje.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...