Komentari (389)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Do `92-ge u SFRJ se govorilo sledecim jezicima: Srpsko - hrvatski i hrvatsko - srpski, slovenacki i makedonski. Znaci nigde ni reci o bosanskom ili bosnjackom jeziku, kao ni o crnogorskom. Ti novi "jezici" su nastali u 21-vom veku. tzv bosanski jezik nije nista drugo do surogat srpsko - hrvatskog jezika sa primesama turcizma i po koje arapske reci.
pa od 1971. do 1991.oni su se na popisima izjasnjavali Muslimanima a ne Bosnjacima
“Muhamed Hevaija Uskufi je napisao prvi rječnik bosanskog jezika – Potur Sahidija – 1631. godine, dakle 197 godina prije prvog srpskog rječnika. Postoje četiri sačuvana primjerka ovog rječnika; jedan od njih se nalazi pohranjen u univerzitetskoj biblioteci u Uppsalli (Švedska).”
PRIKAŽI ODGOVORE (52)
PITANJE REVIZIJE JE BITNO IZMETBEGOVIĆU,MANI SE SAD VAĐENJA I POPULIZMA!!!
Mozete sa tim hvalisanjem nekakvih govedjih jezika ,mislim na bosanski,hrvatski ,srvski i sl. dupe obrisat.
Lize li se Bakire?
Citam ovde o tzv. bosanskom recniku. Isti autor recnika napisao je stihove: "Otac jedan, jedna mati / Prvo bi nam, valja znati" cime jasno stavlja do znanja da su muslimani jednorodni sa hriscanima. Isti autor napisao je i dela „Ilahije na srpskom jeziku” („Ilahi be zeban-i srb”) i „Poziv na vjeru na srpskom jeziku”(„Beran davet-i iman be zeban-i srb”).
Hajmo realno:pricate vi neki jezik,nije bitno koji,ustali ste jutros,nemate posla cijelu sedmicu,morate ove ganjati papire da idete odavde.Nije bitno gdje idete.I kakav jezik? Sta vam vrijedi to ko ste vi i kojim pricate? Sta vam vrijedi ista kad cete morati uciti taj jezik gdje vam posao daju? I jezik je bitan? Kome?
Dolje Velekvislingov amanet BiH, Princ Kuga! - Bosna i Hercegovina Bosancima i Hercegovcima!
Izetbegović: Pitanje jezika jedno od najbitnijih obilježja identiteta naroda. Nije Bakire, narod prije svega mora da ima vlast koja je; POŠTENA, KOJA JE ZA PRAVO I PRAVDU I KOJA UNIŠTAVA KRIMINAL I KRIMINALCE, TE, KOJA SA VRAGOVIMA NE SKLAPA PAKTOVE I RAZNE DRUGE ZLODOGOVORE! SDA na čelu sa Izetbegovićima to nije znala - niti će ikada moći. Ovaj, prije svega Bošnjački narod, napokon to prepoznaje. Izetbegovići to vide i sve ih veća huja, a i strah savladavaju!
U Zagrebu upravo počela izgradnja hrvatskog kanala u BiH Herceg Bosna. Ko će biti na tom kanalu ? Pa tehnologiju ispiranja mozga će isporučiti po već potpisanom dogovoru bratska RTRS, svaki dan će na toj TV biti Dragan Čović kao preslika MIleta Dodika a svaki drugi dan i Mile u okviru programske razmjene i saradnje uz podršku EU ! A koga neće biti na hravtskom kanalu ? PA sigurno neće Željka Komšića hrvatskog člana predsjedništva , a Bakira će biti za svaki BAjram !
Za to je kriv samo ovaj zuti mis bake..
kada političar počne o nauci znaš da vlada nepismenost.
Glasajte za koga hocete,nemojte samo radoncica birati ili lagumdjiju,a pogotovu radoncica,srpski je spijun.ubica i lopov
a sto ti Hamo, Ramo, i Asim pobjegoshe od tebe i pricaju dojč..... to nikom nista
Ovdje se bas nakotilo vlaskih ciga potomaka migranata karpatskih. Pogledaj ti njima samo upisa iz one njihove historije sto su je nakrali od bizantijaca, ali ne samo njih. Sve su pokrali, jezik, vjeru, pisce, glumce, rezisere, cak su i Djokovica prisvojili. Pa imali bilo sta da je proizvod nastao na govnivljim obalama Morave i da ima mjesavinu karpatsko-anadolske krvi?
Lajes kao ker a za nista dokaze nemas ?
Grcka i bugarska vjera, ukradena bizantijska historija, ukradeni Bugari Nemanje, ukradeni Albanci Kobilici, ukradeni bosanski jezik, ukradeni nobelovac i bosanski katolik Andric, ukradeni bosanski musliman pisac Selimovic, ukraden bosanski musliman i Kanovac Kusturica, cak im i Djokovic nije Srbijanac, nego mjesavina Crnogorca i Hrvata iz Crne Gore. Pa imate li vi sta svoje sto je nastalo i razvijalo se u Sumadiji od vase karpatsko-anadolske krvi?
PRIKAŽI ODGOVORE (27)
Bakire, na cistom bosanskom jeziku pisem ti da si obecao 100 000 radnih mjesta, a slagao si. Ucinio si stanje u drzavi samo gorim.
E cuj? Ma sta rece?
Tako je bre bake živkovicu😂
Kakav Zivkovic magarac, Izetbegovici su se prezivali Jahic i vjerovatno da porijeklo vode od Ugara iz Beograda, jer kako svi znamo, Beograd je do 1521 godine bio ugarski, a ne srpski. Tad ga je Turcin drpio od Ugara i puno je veca vjerovatnoca da su Izetbegovici, odnosno beogradski "Jahici" zapravo bili porijeklom Ugari, ako nisu doselili u Beograd, a vjerovatno nisu, cim su posjedovali najbolje lokacije tamo. Sto znaci da su najvjerovatnije Ugari.
@Roin Beograd je od 1284 bio srpski pa sve do 1459
PRIKAŽI ODGOVORE (2)