|

Izetbegović očekuje dogovor sa Čovićem i "razbijanje bojazni Hrvata u BiH"

Izetbegović očekuje dogovor sa Čovićem i "razbijanje bojazni Hrvata u BiH"
18
S
SRNA
14.11.2014. u 14:08
78
komentara
18

dijeljenja
Izetbegović očekuje dogovor sa Čovićem i "razbijanje bojazni Hrvata u BiH"
Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je SDA spremana da napravi mehanizme koji će "razbiti bojazan Hrvata u BiH da su potisnuti" i očekuje da će na sutrašnjem sastanku sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem biti potpisani okvirni zaključci.
"Ukoliko bude pristup 'ili kako ja želim ili niko', onda neće ići nikako", rekao je Izetbegović novinarima nakon današnjeg razgovora sa predsjednikom Demokratskog fronta Željkom Komšićem.

Ističući da želi zajednički život Bošnjaka i Hrvata u BiH, Izetbegović je naveo da ne smatra da je stvaranje dvije škole, televizija, entiteta i izbornih jedinica "pod jednim krovom" pravi put.

"Svjesni smo potrebe da se to pitanje riješi u vremenu koje je pred nama, jer se svi treba da osjećaju komotno", rekao je zamjenik predsjednika SDA.

Ukoliko bude postignut dogovor sa HDZ-om BiH, Izetbegović je najavio da se u dokumentu "Programski principi za djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH u mandatnom periodu 2014-2018", koji su 9. novembra u Sarajevu potpisali lideri SDA, DF, SDS, PDP i NDP, neće mnogo toga promijeniti, osim što će biti dodati zahtjevi predstavnika hrvatskog naroda.
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...