BiH
202

Izetbegović: Neću tražiti Dodikovu dozvolu da putujem po BiH

Klix.ba
Kabinet predsjedavjućeg Predsjedništva BiH najoštrije osuđuje rasističke izjave i prijetnje Milorada Dodika upućene Bakiru Izetbegoviću nakon njegove posjete Doboju i polaganja kamena temeljca za izgradnju tvornice za preradu voća i povrća, azerbejdžansku investiciju vrijednu 40 miliona eura koja će značiti posao i egzistenciju za hiljade ljudi u ovom dijelu BiH.

Predsjedniku entiteta RS poručujemo da predsjedavjući Izetbegović ne namjerava i neće tražiti bilo kakve dozvole za posjetu bilo kojemu dijelu države Bosne i Hercegovine, navode iz Kabineta predsjedavjućeg Predsjedništva BiH.

Putovat će diljem BiH slobodno i s entuzijazmom, pogotovo kad donosi vrijedne investicije iz svijeta, kao što je to bio slučaj jučer u Doboju. Jasno zašto je Dodik ignorisao jučerašnju svečanost u Doboju koja donosi dobrobit svim stanovnicima ovoga grada. On očito brine samo za one općine u kojima vlada njegova partija, dodaje se u saopštenju.

Predsjedavajući Izetbegović i jučer je u svom obraćanju na ceremoniji u Doboju još jednom pozvao na politiku dogovaranja i saradnje, a ne svađe, podjela, provokacija i dizanja međunacionalnih tenzija. Nažalost, Milorad Dodik i ovom svojom nervoznom reakcijom pokazuje da je on isključivo inicijator konflikta i svađe i da svojim potezima najviše šteti nanosi upravo onima čije interese navodno štiti i zastupa, stoji na kraju saopštenja iz Kabineta predsjedavjućeg Predsjedništva BiH.