{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović: Nadamo se da niko neće dočekati zimu bez krova nad glavom

12.6.2014. u 18:21
8
23
Izetbegović: Nadamo se da niko neće dočekati zimu bez krova nad glavom
8
Izetbegović: Nadamo se da niko neće dočekati zimu bez krova nad glavom
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u razgovoru sa premijerom TK Bahrijom Umihanićem i ministrima u Vladi TK upoznao se s veoma teškom situacijom u najmnogoljudnijem kantonu F BiH gdje je, između ostalog, broj nezaposlenih odavno premašio broj zaposlenih.
akođer, premijer Umihanić prenio je predsjedniku Izetbegoviću kako je projicirani deficit u budžetu TK za 2014. godinu 67 miliona KM, a da su dugovanja 180 miliona KM.

"Učinit ću sve da pomognem Tuzlanskom kantonu u okvirima svog mandata, ali i preko toga s obzirom na poziciju u stranci. Fokusirat ćemo se na najurgentnije probleme, a nadam se da niko neće dočekati zimu bez krova nd glavom“, kaže Izetbegović.

Njegova posjeta Tuzlanskom kantonu u kuloarima je dovedena u vezu sa predizbornom kampanjom.

"Neka govore, ali i neka se svi trude da što više urade u ova 3 ili 4 predizborna mjeseca. Umjesto plakata i političkih svađa neka odu na teren pa da vidimo ko je šta uradio“, kaže on.

Premijer Umihanić govorio je o problemima firmi iz elektro-mašinskog sektora, problemu nezaposlenih, neiskorištenih poljoprivrednih površina, kao i mogućnostima "deprivatizacije“ nekadašnjih privrednih giganata.

"Razgovarali smo o oživljavanju poslovnog ambijenta i siguran sam kako će biti koristi od ove posjete, jer smo s predsjednikom Izetbegovićem razgovarali o važnim temama. Zamolili smo ga za pomoć u saniranju budžetskog deficita, ali i za pomoć u pronalasku strateških partnera za preduzeća na području TK“, kazao je premijer Bajhrija Umihanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: