|

Izetbegović: Nadamo se da će Amir Zukić dokazati nevinost

Izetbegović: Nadamo se da će Amir Zukić dokazati nevinost
350
Piše: I. P.
20.2.2017. u 18:02
253
komentara
350

dijeljenja
Izetbegović: Nadamo se da će Amir Zukić dokazati nevinost Foto: Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je nakon današnje sjednice Predsjedništva SDA komentarisao optužbu i odluku o jednomjesečnom pritvoru za sekretara stranke Amira Zukića.
"Očekujem da će pravosudni organi raditi profesionalno, nepristrasno i zakonito. Podsjećam na princip presumpcije nevinosti i da niko nije kriv dok se ne dokaže. Nadamo se da će uspjeti dokazati nevinost", rekao je Izetbegović komentarišući odluku o pritvoru za sekretara SDA.

Predsjednik SDA je dodao da je stranka našla zamjenu za Zukića kako bi rad ostao neometan.

Podsjećamo, Zukiću je pritvor određen zbog utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a Fazlagiću zbog ponavljanja krivičnog djela.

Zukića i Seida Fazlagića su prošle sedmice uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) po nalogu Tužilaštva KS, a u sklopu akcije "Bosna".

Zukića se tereti da je zajedno s ranije uhapšenim Safetom Bibićem organizirao grupu koju je činilo više osoba radi nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkog kadra u javna preduzeća, dok se Fazlagića tereti za krivično djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.
Prijavi grešku


Komentari (253)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...