Izbori za gradonačelnika
253

Izetbegović: Muhićeva pobjeda u Živinicama dokaz je jačanja povjerenja građana u SDA

A. K.
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je Began Muhić večeras proglasio pobjedu u prijevremenim izborima za gradonačelnika Živinica, oglasio se lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović. Između ostalog, on je kazao da je pobjeda u Živinicama dokaz jačanja povjerenja građana u SDA.
Kako smo ranije izvijestili, u Živinicama su danas održani prijevremeni izbori za gradonačelnika, a na osnovu preliminarnih rezultata Began Muhić, kao kandidat SDA objavio je ubjedljivu pobjedu. Nezvanično, on je osvojio više od 10 hiljada glasova, dok je pravo glasa ostvarilo 18.011 osoba.

Tim povodom se oglasio i lider SDA Bakir Izetbegović, kazavši da je dominantna podrška kojom je pobjeda ostvarena, potvrda da su građani Živinica prepoznali Muhića kao najboljeg čovjeka za gradonačelničku poziciju.

"Činjenica da je Muhić osvojio duplo više glasova nego kandidati drugih stranaka zajedno odraz su jačanja povjerenja naroda u SDA i njene partnere. Muhiću želim puno sreće u predstojećem mandatu. Siguran sam da će dostojno naslijediti rahmetli Samira Kamenjakovića i da će još snažnije nastaviti putem razvoja Živinica i daljeg unapređenja kvaliteta života svih građana", poručio je Izetbegović.

Prema podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, Živinicama je danas pravo glasa ostvarilo 18.011 birača, što je 33,21 posto. U utrci za gradonačelnika, a na osnovu osvojenog broja glasova, na drugom mjestu se nalazi Asim Aljić, donedavni član SDA.