BiH
7

Izetbegović - Ibuki: Japan će ponuditi tehničku pomoć i povoljne kredite BiH

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Japana Bunmeija Ibukija.

"U prijateljskom razgovoru posebna pažnja je posvećena bilateralnim odnosima dvije zemlje. Sagovornici su konstatovali da su politički odnosi Bosne i Hercegovine i Japana veoma dobri, te da treba uložiti dodatne napore za unapređenje ekonomske saradnje bez obzira na geografsku udaljenost", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Japana Bunmei Ibuki izrazio je saučešće porodicama poginulih u poplavama koje su nedavno zadesile Bosnu i Hercegovinu. S tim u vezi, kazao je da će u narednom periodu, pored planiranih donacija, Japan ponuditi tehničku pomoć i povoljne kredite Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Ibuki ovom prilikom je zahvalio za nesebičnu pomoć koju je Bosna i Hercegovina pružila njegovoj zemlji nakon nesreće u Fukušimi 2011. i dodao da Japan to izuzetno cijeni.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zahvalio je Japanu za ukupnu pomoć Bosni i Hercegovini. Naglasio je potrebu da se što prije pomogne stanovništvu u poplavljenim područjima naše zemlje. Pozvao je japanske investitore da u većem broju ulažu u BiH i tako dodatno pomognu ekonomski razvoj.