Dublja saradnja
866

Izetbegović i Al-Khater: Omogućiti državljanima Katara vlasništvo nad nekretninama u BiH

Klix.ba
Foto: Predsjedništvo BiH
Foto: Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadora Države Katar Sultana Al-Khatera.

Tokom razgovora je istaknuto da dvije prijateljske zemlje imaju dobru bilateralnu saradnju, kao i da ima prostora da se ona intenzivira, naročito na polju ekonomije.

Ambasador Al-Khater naglasio je veliku zainteresovanost investitora iz Katara da nastave sa ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu. Posebno se to odnosi na projekte iz oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

Istaknuo je da postoji obostrani interes da se uklanjaju administrativne prepreke za državljane Katara koje se odnose na vlasništvo nad nekretninama u Bosni i Hercegovini. Rješenje bi, kako je naglasio, moglo biti u recipročnim odlukama, koje bi državljanima Katara omogućila ista prava u Bosni i Hercegovinu kakva imaju državljani naše zemlje u Kataru.

Predsjedavajući Izetbegović upoznao je ambasadora Al-Khatera sa aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će prijateljski odnosi dviju država u narednom periodu biti dodatno produbljeni.