|

Izetbegović: Dočekat ćemo dan kada će se ovaj praznik slaviti u cijeloj BiH

Izetbegović: Dočekat ćemo dan kada će se ovaj praznik slaviti u cijeloj BiH
2
Piše: M. N.
25.11.2014. u 11:14
60
komentara
2

dijeljenja
Izetbegović: Dočekat ćemo dan kada će se ovaj praznik slaviti u cijeloj BiH Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i brojne delegacije položili su danas, povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH, cvijeće i vijence na šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu. Vijenci su položeni i na mezar prvoga predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.
Član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u izjavi za medije prije polaganja cvijeća na Kovačima poručio kako je Dan državnosti jedan od najvažnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine. Na pitanje da li se može očekivati da će se ovaj praznik slaviti u čitavoj BiH, Izetbegović je kazao kako se čeka da i takva odluka sazrije.

"Da li će to biti iduće godine, za pet ili deset, ali dočekat ćemo taj dan ako Bog da", rekao je Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH osvrnuo se i na izjave Vojislava Šešelja koje je izrekao po povratku u Srbiju. Istakao je kako ih ne smatra važnim ili opasnim, te da je dobro za Srbiju da se razračuna sa radikalizmom.

"Mislim da je dobro da Šeselj pokrene te neke teme i da se Srbija konačno razračuna s tim. Po meni će doći do jedne katarze tako da će on ubrzati neke pozitivne procese razračunavanja sa radikalizmom jer s time Srbija neće moći naprijed. Naravno to truje čitav region ali prije svega opasno je za samu Srbiju", kazao je Izetbegović.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...