BiH
18

Izetbegović čestitao Dan nezavisnosti, temelj za dalju izgradnju BiH

FENA
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Uz želju da se 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježi dostojanstveno širom BiH, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović svim građanima uputio je najsrdačnije čestitke.

Kako je naveo, obilježavajući Dan nezavisnosti, s poštovanjem se sjeća svih onih koji su pridonijeli ostvarenju historijske težnje naroda o samostalnoj i demokratskoj državi, a posebno branilaca koji su položili živote za slobodu domovine.

"Njihove humke u svom dostojanstvu podsjećaju i opominju da nezavisnost države koju mi danas imamo nije olako stečena", kazao je Izetbegović.

Smatra da je nezavisnost koja se danas proslavlja "temelj za dalju izgradnju države BiH kao društva demokratskih sloboda i jednakih prava za sve njene građane, ali i društva zajedničke odgovornosti za budući razvoj u okviru evropskih integracija".

"Bogatstva koja posjedujemo i snaga naše istrajnosti i odlučnosti temelji su na kojima ćemo se i u narednim godinama razvijati kao ekonomski uspješna i socijalno pravedna država", poručio je.

No, da bi se u tome uspjelo, zaključuje Izetbegović u čestitki, važno je graditi konsenzus o svim temeljnim pitanjima sadašnjosti i budućnosti, poticati rad i kreativnost te samopouzdanje i optimizam, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.