Ljepše vrijeme
2.5k

Izdržite još sutra: Od naredne sedmice dnevne temperature do 23 stepena

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bosance i Hercegovce naredne sedmice očekuje toplije vrijeme s obzirom na to da će dnevne temperature u našoj zemlji rasti i do 23 stepena celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevne temperature bit će od 9 do 16 stepeni, a na jugu do 19 stepeni.

U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u jutarnjim satima i tokom prijepodneva u većem dijelu Bosne očekuje se slaba kiša. Poslije podne kiša je moguća ponegdje i u Hercegovini te na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 5 stepeni, a dnevne od 6 do 16 stepeni celzija.

Prvi radni dan naredne sedmice bit će sunčan uz umjerenu oblačnost, a jutarnje temperature zraka bit će od -3 do 2 stepena, na jugu od 3 do 8 stepeni, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

Lijepo vrijeme očekuje nas i u utorak kada će biti pretežno sunčano sa jutarnjim temperaturama od 2 do 7 stepeni, na jugu od 7 do 11 stepeni, a dnevnim od 16 do 22 stepena.

U srijedu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, a kiša se očekuje u Posavini, Krajini i na zapadu Bosne. Jutarnje temperature kretat će se od 3 do 7 stepeni, u Hercegovini i Krajini od 8 do 12 stepeni, a dnevne od 17 do 23 stepeni.