{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izdavači iz BiH predstavili se na frankfurtskom sajmu knjiga

F
8.10.2010. u 17:38
0
0
Izdavači iz BiH predstavili se na frankfurtskom sajmu knjiga
0
Izdavači iz BiH predstavili se na frankfurtskom sajmu knjiga
Foto: Arhiv/Skenderija.ba
Udruženje izdavača i knjižara (UIK) BiH organiziralo je nastup bh. izdavača na 62. međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.
Na sajmu, u prostoru od 16 metara kvadratnih u sali gdje izlažu međunarodni gosti sajma i kulturni instituti, te gdje se održavaju debate s autorima, prevodiocima i izdavačima, predstavljeni su izdavači i autori dobitnici godišnje nagrade UIK-a BiH za 2009. godinu i Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu 2010., saopćeno je iz UIK-a BiH

Tokom protekla tri dana organizirani su susreti s predstavnicima različitih izdavačkih kuća i asocijacija te međusobne posjete štandovima na sajmu.

Štand BiH najviše su posjećivali predstavnici i izdavači iz Rusije, Bugarske, Rumunije, Engleske, Japana, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Jordana, Egipta, Italije, Francuske, Njemačke, SAD-a, te drugih zemalja.

Na izložbenom prostoru posebno mjesto zauzeli su autori Meša Selimović, Skender Kulenović i Šukrija Pandžo, čije se godišnjice obilježavaju ove godine.

Na sajmu su predstavljena i najnovija izdanja, na engleskom i bosanskom jeziku, Međunarodnog foruma Bosna, Orijentalnog instituta, Instituta za historiju, NUBiH, ANUBiH, Instituta za jezik i drugih izdavača koji se bave historijom BiH i njenim utjecajem na savremene razvoje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: