BiH
65

Izborni plakati: Ovako su se stranke i kandidati predstavili prvog dana kampanje

Klix.ba
Široki Brijeg (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Za razliku od današnjeg jutra, prvog u ovogodišnjoj predizbornoj kampanji, kada na ulicama bh. gradova još uvijek nije bilo predizbornih plakata i bilborda, u poslijepodnevnim satima ulice su već počele ličiti na "marketing zonu".

Nasmiješena, uglavnom fotošopirana, lica političara pozivaju da svoj glas na izborima 12. oktobra birači daju upravo njima i njihovim strankama.

Većina stranaka su već danas širom BiH postavili svoje predizborne plakate, a vjerovatno je određeni broj građana njihove promotivne materijale dobio i na kućnu adresu.

Kao i prethodnih godina, stranke uglavnom imaju iste poruke za sve birače, u smislu njihove starosne dobi i spola. Određeni broj stranaka i kandidata odlučio je da se obraća isključivo jednom narodu, kao i ranijih godina.

Vizuelno, plakati su jako slični onima iz svih prethodnih godina, tako da se u tom pogledu ništa nije promijenilo. No, ostavimo još koji dan kako bismo dobili širu sliku predizbornog, političkog marketinga u našoj zemlji na ovogodišnjim izborima.

Kako su se stranke i kandidati predstavili prvog dana predizborne kampanje pogledajte u našoj fotogaleriji. Fotografije su snimljene u Sarajevu, Banjoj Luci i te u nekim dijelovima Hercegovine.