BiH
4

Izborni materijal iz Stoca danas će biti dopremljen u Sarajevo

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Uz policijsku pratnju, danas će kompletan izborni materijal iz Stoca i drugih općina gdje se glasalo u odsustvu, biti dopremljen u Sarajevo, saopćeno je iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH).

Glasovi birača koji su glasali u odsustvu, putem mobilnog tima, glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima kao i glasovi birača koji su glasali putem pošte van BiH će se brojati u Glavnom centru za brojanje koji će sutra u 12 sati početi s radom u sjedištu CIK-a.

Brojanju glasova u Glavnom centru za brojanje mogu prisustvovati akreditirani izborni posmatrači. Preliminarni rezultati, objavljeni na web stranici CIK-a, će u narednim danima biti mijenjani jer će im se dodavati glasovi koji budu brojanji u Glavnom centru za brojanje.

CIK će brojati one glasačke listiće birača koji su glasali putem pošte koji stignu u CIK do 1. marta ove godine, pod uslovom da je datum na pečatu slanja do 19. februara.

Utvrđene rezultate ponovnih izbora u općini Stolac, CIK će objaviti do 03. marta 2017. godine, nakon čega će teći trodnevni rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje.

Podsjećamo, na području općine Stolac jučer su održani ponovni izbori za općinskog načelnika i Općinsko vijeće, a prema podacima CIK-a novi stari načelnik je Stjepan Bošković.