|

Bošković za Klix.ba: Bit ću načelnik i Hrvata i Bošnjaka, ali i svih ostalih građana Stoca

Bošković za Klix.ba: Bit ću načelnik i Hrvata i Bošnjaka, ali i svih ostalih građana Stoca
215
Piše: Er. M.
19.2.2017. u 21:54
208
komentara
215

dijeljenja
Bošković za Klix.ba: Bit ću načelnik i Hrvata i Bošnjaka, ali i svih ostalih građana Stoca Stjepan Bošković (Foto: FENA)
Kandidat HDZ-a BiH za načelnika Općine Stolac Stjepan Bošković, koji prema prvim rezultatima ubjedljivo vodi u utrci za načelnika, kazao je za Klix.ba kako će biti načelnik svih građana Stoca.
Bošković je rekao da je HDZ BiH očekivao pobjedu na ponovljenim izborima u Stocu te da su današnji rezultati potvrdili sve njihove tvrdnje od 2. oktobra 2016. godine kada je prekinut izborni proces u ovoj općini.

"Mislim da je prekidanje izbora bilo uzaludno. Pojedini ljudi kažnjeni su od CIK-a i danas se nalaze pred sudom. Činjenica je da su oni zaveli bošnjački narod u Stocu i u jednom trenutku uvjeravali ga da je u Stocu više Bošnjaka nego Hrvata", kazao je Bošković.

Dodao je da nikoga ne želi dijeliti prema nacionalnoj osnovi te da su i današnji izbori pokazali da za njega nisu glasali samo stanovnici iz reda hrvatskog naroda već i ostali građani.

Na pitanje da li će on biti načelnik i Hrvata i Bošnjaka u Stocu, Bošković je odgovorio da će biti načelnik svih građana općine Stolac.

Podsjećamo, u općini Stolac danas su održani ponovni izbori za općinskog načelnika i općinsko vijeće nakon što je 2. oktobra 2016. godine prekinut izborni proces zbog incidenata na biračkim mjestima.

Iz HDZ-a BiH ranije nam je rečeno da je za Boškovića glasalo 4.276 birača, dok je za nezavisnog kandidata Matu Komšića glasalo 2.904 birača.
Prijavi grešku


Komentari (208)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...