{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izborna noć - noć odluke uživo na TV1 u nedjelju od 20 sati

S
10.10.2014. u 18:05
38
Izborna noć - noć odluke uživo na TV1 u nedjelju od 20 sati
38
Izborna noć - noć odluke uživo na TV1 u nedjelju od 20 sati
U nedjelju, 12.oktobra, cjelodnevni Informativni program TV1 biće posvećen Općim izborima 2014.
U okviru redovnih i vanrednih Informativnih emisija reproteri TV1 će izvještavati o toku izbora, a naveče, s početkom u 20 sati TV1 starta sa live prenosom specijalne emisije posvećene izborima koja će se realizovati iz dva studija i sa jedanaest lokacija.

Sa četrnaest najboljih političkih analitičara o izborima razgovarat će urednici i voditelji Sanjin Bećiragić i Nikolina Veljović. U izbornoj noći gosti TV1 će biti: Enver Kazaz, Adis Arapović, Asim Metiljević, Asim Mujkić, Sanja Vlaisavljević, Mile Lasić, Slavo Kukić, Esad Bajtal, Žarko Papić, Vlastimir Mijović, Dino Abazović, Ivana Marić, Nermina Mujagić i Aleksandar Trifunović.

"Sve vrijeme, puni mjesec dana, radimo program pod sloganom – Gledajte nas, izaberite najbolje! Zaista smo se potrudili da ljudima ponudimo kvalitetne dijaloške emisije, intervjue jedan na jedan, i debate koje su za cilj imale da gledaocima, tj.biračima pomognu u donošenju svoje oduke kome dati glas, ko je najbolji kandidat. Nismo trčali za senzacionalizmom, već je naš medijski prostor u potpunosti bio u službi interesa javnosti. Bio je otvoren za sve: političke analitičare, novinare drugih medija i aktuelne političke aktere. Svi su imali jednak prostor i jednaka pravila“, ističe direktor programa TV1 Sanjin Bećiragić, koji je u proteklom periodu uredio i vodio 30 emisija Specijal-Izbori 2014 te tri izborne debate producirane po BBC-jevskom principu.

U Izbornoj noći na TV1 gledaoce očekuje i javljanje reportera sa jedanaest lokacija iz štabova vodećih stranaka smještenih u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru. O atmosferi i njihovim očekivanjima izvještavat će u specijalnom programu "Izborna noć na TV1“.

"Program će trajati do dva sata iza ponoći i radi se o višesatnom i vrlo zahtjevnom zadatku za naš tim. Ali s obzirom na iskustvo koje imamo iza sebe, mislim da ćemo gledaocima ponuditi najkompletniji uvid kako protiče naša noć odluke“, zaključuje Bećiragić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: