BiH
38

Izborna noć - noć odluke uživo na TV1 u nedjelju od 20 sati

Sponzorisani članak
U nedjelju, 12.oktobra, cjelodnevni Informativni program TV1 biće posvećen Općim izborima 2014.

U okviru redovnih i vanrednih Informativnih emisija reproteri TV1 će izvještavati o toku izbora, a naveče, s početkom u 20 sati TV1 starta sa live prenosom specijalne emisije posvećene izborima koja će se realizovati iz dva studija i sa jedanaest lokacija.

Sa četrnaest najboljih političkih analitičara o izborima razgovarat će urednici i voditelji Sanjin Bećiragić i Nikolina Veljović. U izbornoj noći gosti TV1 će biti: Enver Kazaz, Adis Arapović, Asim Metiljević, Asim Mujkić, Sanja Vlaisavljević, Mile Lasić, Slavo Kukić, Esad Bajtal, Žarko Papić, Vlastimir Mijović, Dino Abazović, Ivana Marić, Nermina Mujagić i Aleksandar Trifunović.

"Sve vrijeme, puni mjesec dana, radimo program pod sloganom – Gledajte nas, izaberite najbolje! Zaista smo se potrudili da ljudima ponudimo kvalitetne dijaloške emisije, intervjue jedan na jedan, i debate koje su za cilj imale da gledaocima, tj.biračima pomognu u donošenju svoje oduke kome dati glas, ko je najbolji kandidat. Nismo trčali za senzacionalizmom, već je naš medijski prostor u potpunosti bio u službi interesa javnosti. Bio je otvoren za sve: političke analitičare, novinare drugih medija i aktuelne političke aktere. Svi su imali jednak prostor i jednaka pravila“, ističe direktor programa TV1 Sanjin Bećiragić, koji je u proteklom periodu uredio i vodio 30 emisija Specijal-Izbori 2014 te tri izborne debate producirane po BBC-jevskom principu.

U Izbornoj noći na TV1 gledaoce očekuje i javljanje reportera sa jedanaest lokacija iz štabova vodećih stranaka smještenih u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru. O atmosferi i njihovim očekivanjima izvještavat će u specijalnom programu "Izborna noć na TV1“.

"Program će trajati do dva sata iza ponoći i radi se o višesatnom i vrlo zahtjevnom zadatku za naš tim. Ali s obzirom na iskustvo koje imamo iza sebe, mislim da ćemo gledaocima ponuditi najkompletniji uvid kako protiče naša noć odluke“, zaključuje Bećiragić.