{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva emisija na TV1 večeras sa Sanjinom Bećiragićem: Od debatnih emisija ne želim praviti cirkus

3.10.2014. u 15:32
78
Prva emisija na TV1 večeras sa Sanjinom Bećiragićem: Od debatnih emisija ne želim praviti cirkus
78
Prva emisija na TV1 večeras sa Sanjinom Bećiragićem: Od debatnih emisija ne želim praviti cirkus
TV1 je jedina televizija u našoj zemlji koja je u okviru svog intenzivnog izbornog programa najavila posve drugačiji koncept debatnih emisija. Bez svađe i rasprave gledatelje očekuju debate na ključna pitanja iz sfera nadležnosti koje kandidate očekuju na pozicijama za koje se bore.
Urednik i voditelj debatnih emisija, dugogodišnji iskusni politički novinar i direktor programa TV1, Sanjin Bećiragić, kako kaže u debatnim emisija ne želi praviti televizijski cirkus, već potražiti konkretne odgovore na pitanja koji kandidati su najbolja rješenja za članove Predsjedništva BiH.

Biće ukupno realizirane tri debatne emisije. Prva, u kojoj se predstavljaju kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na programu je večeras u 20 sati.Na pitanje šta očekuje gledatelje u prvoj debatnoj emisiji na TV1, Bećiragić je odgovorio: "Očekuje ih konstruktivan politički dijalog. Sučeljavanje mišljenja i stavova kandidata koji se bore za mjesto u Predsjedništvu BIH. Gosti moraju u svom obraćanju i elaboriranju tema debate dati jasne odgovore koji će pomoći i biti presudni za gledaoce da donesu konačnu odluku kome dati svoj glas. Ne očekujem svađu, raspravu, već ono što je i naš primarni interes a to je da gledaocima predstavimo kandidate za najviše državne funkcije, ali istovremeno da i kroz njihova sučeljavanja gledaoci dobiju realnu i jasnu sliku ko BiH vodi u potpuni politički sunovrat, a ko im garantuje napredak".Dodao je da se koncept TV1 razlikuje od debatnih emisija na ostalim televizijama.

"Debatne emisije nisu politički cirkus ili šou u kojima političari ušutkuju jedni druge ili voditelje emisije prisiljavaju da se u nekim momentima gore ponašaju od njih u studiju. Naše emisije imaju jasnu koncepciju, tačno utvrđene teme razgovora, važne teme za građane BiH. Mi debatnim emisijama znamo šta hoćemo i nije nam cilj da od izbora ali i ovih emisija, kao što se to može vidjeti na nekim televizijama, pravimo političke sapunice u kojima je osnovni i jedini cilj isprovocirati gosta ili sukobiti dva gosta oko tema koje su potpuno irelevantne. U konačnici mi radimo debate u kojima tražimo odgovore ko su najbolja rješenja za člana Predsjedništva BiH i sučeljavamo te kandidate koji se bore za tačno određenu poziciju. To je najbitnija karakteristika debatnih emisija na TV1. I po tome smo najprofesionalniji i najbolji. Uostalom TV1 je jedina televizija koja radi sve tri debate za člana Predsjedništva BiH , što dovoljno govori o tome kakvu imamo uređivačku i programsku politiku", kazao je Bećiragić.

Govorio je i o pitanjima o kojima će se voditi debata među kandidatima iz reda bošnjačkog naroda za člana Predsjedništva BiH:

"Bit će to aktuelna politička situacija u BIH, ustavne reforme i teritorijalni preustroj BiH, strane investicije i ekonomska diplomatija, borba protiv kriminala i korupcije, status i prava Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih u BiH i EU, prijem BiH u NATO. Naravno na kraju će i gosti mati vremena da svom biračkom tijelu upute završnu poruku".

U ponedjeljak, 6.oktobra s početkom u 20 sati u progamu TV1 je debatna emisija sa kandidatima iz reda hrvatskog naroda, a u srijedu, 8.oktobra s početkom u 20 sati je treća debatna emisija u kojoj će se predstaviti kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, saopćeno je iz TV1.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: