Do 11 sati 27 posto
21

Izbori u Stocu protiču bez problema, građani poštuju epidemiološke mjere

G. Š.
U Stocu izbori bez problema (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U Stocu se ovogodišnji izborni proces odvija bez problema, uvjerila se naša ekipa prilikom posjete biralištima u gradu na Bregavi, gdje smo uz pridržavanje epidemioloških mjera i Covid timovi uočili i policijske snage koje su zadužene za javni red i mir.

Predsjednik Općinske izborne komicije Miroslav Marić za Klix.ba kaže da su sva birališta jutros otvorena tačno u 7:00 sati te kako do sada nisu uočene nikakve nepravilnosti.

"Izlaznost do 11 sati bila je 27 posto, što je uobičajeno u to doba dana, a sljedeći presjek ćemo imati u 16 sati", kazao nam je Marić.

Svoje pravo glasa prema podacima kojima raspolaže do sada je ostvarilo oko 2.800 građana od registrovanih 11.269.

"Na terenu su četiri redovna tima i dva Covid mobilna tima koja imaju posebno težak zadatak jer imamo preko 90 osoba koje su u samoizolaciji. Covid mobilni tim ode na redovno biračko mjesto i izuzme listiće, a mi smo napravili popise po biračkim mjestima, tako da oni znaju koliko listića trebaju izuzeti na kojem biračkom mjestu, kako bi svi mogli ostvariti svoje glasačko pravo i mislim da smo se zaista dobro organizoravali", objasnio nam je Marić.

Članica Covid tima Aida Balavac kaže da se epidemiološke mjere jako dobro poštuju.

"Ljudi su pripremljeni za ove izbore , a mi kao tim smo sugerisali određene situacije, tako da ide sve bez problema", kazala je Balavac za Klix.ba.

Stočani glasaju na 19 biračkih mjesta, a u utrci za Općinsko vijeće u Stocu je ukupno 87 kandidata među kojima i 13 nezavisnih.