Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veoma visoko 1503. mjesto 🤣🤣
Pardon, 1593. mjesto. Jos gore
Profesor na Harvardu pet sati neumorno predaje,sav u goloj vodi,da bi studentima prenio znanje i vještine...kod nas ti vidiš da ih ni briga nije,niti se trude...
Po ovom tekstu najbolje rangiran je Univerzitet u Banja Luci.Greska u pisanju ili ?
nazalost ovo u svijetu znaci 2% jer firme sopinguju za radnom snagom i dovode van zakonskih tacaka drzava radnika u tu neku drzavu...onda se cude zasto ne uce jezik i ne primaju kulturu te neke npr njemacke
Da sutra 3 nene u Hercegovini naprave udrugu i proglase klix najboljim portalom u BiH, vi bi to prenijeli kao neku vjerodostojnu vijest vrijednu reklame.
S obzirom da je ukupno u svijetu rangirano oko 12.000 univerziteta, ovaj rezultat Univerziteta u Sarajevu uopšte nije loš. Moglo bi se čak reći da se radi o uspjehu.
ako se gledaju politicari koji su "dobili" njihove diplome onda je BH na 1. mjestu
Vidi Ganicevog preskupog faksa sa sve medicinom za bogate roditelje na odlicnom 5600. mjestu :) Dobro su i plasirani s obzirom da su im predavaci po placama vjerovatno na 25678 mjestu. Sta je sa Univerzitetom u Travniku gdje je Skaka diplomirao i brojni nasi vajni politicari. Sokolac gdje je kantonalni ministar saobracaja zavrsio diplomu nije rangiran. Toliko je jak :)
đe je Univerzitet na Sokocu?Tu je Adnan Šteta završio i kažu da je zbog toga najbolji ministar
Mensecini da se nalaze u Bosni i Hercegovini
Nema iz Brčkog Kalosa nidje
“Na listi je rangirano i 46 univerziteta i visokih škola iz Bosne i Hercegovine. Najbolje mjesto je zauzeo Univerzitet u Sarajevu, koji se nalazi na 1.593. mjestu najboljih univerziteta u svijetu ili unutar 5,1 posto. “ 1.593. mjesto spada u 26,3%, nikako u 5,1%.
Lupas gluposti, procitaj malo bolje. U svijetu ima oko 23 hiljade univerziteta manje vise, sto stavlja UNSA u top 5-6%. Od 6037 EVROPSKIH univerziteta, UNSA je 599., sto stavlja UNSA u top 10% univerziteta u Evropi.
Nije ti matematika u redu: 1593. od 31 000 univerziteta širom svijeta na toj listi. 1593 / 31 000 = 0,0513 x 100% = 5,13 %