Sarajevo
354

Izabrano novo rukovodstvo, bankar Ahmed Čorbo na čelu SDA u Centru

B. T.
Ahmed Čorbo
Ahmed Čorbo
Na Skupštini općinske organizacije SDA Cantar danas je izabrano novo rukovodstvo stranke u ovoj sarajevskoj općini. Na čelnu poziciju izabran je bankar Ahmed Čorbo.

Nakon rezultata na Lokalnim izborima 2020. godine u januaru ove godine je uvedeno povjereništvo u ovu općinsku organizaciju.

Za predsjednika SDA Centar izabran je Ahmed Čorbo dok su potpredsjednici Kenan Avdagić, Amer Herenda, Jasmin Bučo i Nejira Močević.

Ahmed Čorbo (36 godina) je bankar iz Sarajeva sa višegodišnjim iskustvom u finansijskoj industriji, organizaciji i poduzetništvu.

Kenan Avdagić (45 godina) nakon dugogodišnje karijere na čelnim pozicijama i u menadžmentu više kompanija danas vodi vlastitu firmu.

Kenan Avdagić
Kenan Avdagić

Amer Herenda (34 godine) već 10 godina uspješno gradi karijeru u bankarstvu. Nekadašnji je predsjednik Asocijacije mladih SDA Centar.

Amer Herenda
Amer Herenda

Jasmin Bučo (41 godina) direktor je najveće privatne građevinske kompanije u BIH. Nakon školovanja u Francuskoj karijeru je gradio na više čelnih pozicija u kompanijama u građevinskom sektoru u BIH. Bio je direktor Autocesta FBIH, kao i kandidat za premijera Kantona Sarajevo 2014. godine.

Jasmin Bučo
Jasmin Bučo

Nejira Močević (29 godina) je magistar ekonomskih nauka. Posjeduje višegodišnje radno iskustvo u više privatnih kompanija, kao i u finansijskoj industriji.

Nejira Močević
Nejira Močević

Močević trenutno karijeru gradi u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, saopćeno je iz SDA Centar.