{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Izabrani najljepši balkoni, dvorišta i ulazi u Općini Centar

F
8.7.2011. u 14:51
0
9
Izabrani najljepši balkoni, dvorišta i ulazi u Općini Centar
0
Izabrani najljepši balkoni, dvorišta i ulazi u Općini Centar
U velikoj sali Općine Centar Sarajevo proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg takmičenja "Izbor najljepšeg balkona, ulaza i dvorišta na području općine Centar", a za realizaciju nagrada za dobitnike ova općina iz budžeta je izdvojila 4.000 KM.
Specijalnu nagradu za najljepši vrtni detalj dobila je Tifka Karavdić (Nahorevska 60), a pohvalu u ovoj kategoriji dobile su Amila Turalić (Dalmatinska 11), Emina Šehić (Džidžikovac 19) i Sanija Memija (Patriotske lige 52).


Prvu nagradu u kategoriji najljepši ulaz dobio je Anel Karadža (Safeta Pašalića 32), dok je drugo mjesto osvojila Suada Mujagić (Hasana Sušića 3), a treće Lejla i Goran Tinjić (Marija Mikulića 75).


Prvu nagradu za najljepši balkon u Centru dobio je Ismet Rudić (Hadži-Idrizova 9), drugu je osvojila Maja Šlaković (Ismeta Mujezinovića 16) i treću Mira Karahasanović (Kevrin potok 3).

Prvu nagradu za najljepše dvorište dobio je Almin Mušinović (Antuna Hangija 105), drugu je dobio Mirza Pepić (Adila Grebe 3) i treću Sadik Šahat (Kromolj 148), saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.


Nagrade zaslužnima za najljepše cvjetne oaze u srcu grada uručio je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević i na taj način okončan je projekt koji je u suradnji s Općinom peti put uspješno realiziralo Udruženje inženjera i tehničara hortikulture BiH.


Pobjednike takmičenja odabrala je stručna komisija koju su činili članovi Udruženja, nakon što su na terenu obišli više od 100 adresa, a članica te komisije Neira Hanić kazala je da su se pri izboru najljepših zelenih kutaka u Centru ocjenjivali kreativni dizajn te inovativna rješenja.

Prvonagrađeni su dobili iznose od po 140 KM, drugonagrađeni po 120 KM, a trećenagrađeni i dobitnica specijalne nagrade za vrtni detalj su dobili po 100 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: