{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Izabrani najljepši balkoni, dvorišta i ulazi u Općini Centar

F
8.7.2011. u 14:51
0
9
Izabrani najljepši balkoni, dvorišta i ulazi u Općini Centar
0
Izabrani najljepši balkoni, dvorišta i ulazi u Općini Centar
U velikoj sali Općine Centar Sarajevo proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg takmičenja "Izbor najljepšeg balkona, ulaza i dvorišta na području općine Centar", a za realizaciju nagrada za dobitnike ova općina iz budžeta je izdvojila 4.000 KM.
Specijalnu nagradu za najljepši vrtni detalj dobila je Tifka Karavdić (Nahorevska 60), a pohvalu u ovoj kategoriji dobile su Amila Turalić (Dalmatinska 11), Emina Šehić (Džidžikovac 19) i Sanija Memija (Patriotske lige 52).


Prvu nagradu u kategoriji najljepši ulaz dobio je Anel Karadža (Safeta Pašalića 32), dok je drugo mjesto osvojila Suada Mujagić (Hasana Sušića 3), a treće Lejla i Goran Tinjić (Marija Mikulića 75).


Prvu nagradu za najljepši balkon u Centru dobio je Ismet Rudić (Hadži-Idrizova 9), drugu je osvojila Maja Šlaković (Ismeta Mujezinovića 16) i treću Mira Karahasanović (Kevrin potok 3).

Prvu nagradu za najljepše dvorište dobio je Almin Mušinović (Antuna Hangija 105), drugu je dobio Mirza Pepić (Adila Grebe 3) i treću Sadik Šahat (Kromolj 148), saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.


Nagrade zaslužnima za najljepše cvjetne oaze u srcu grada uručio je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević i na taj način okončan je projekt koji je u suradnji s Općinom peti put uspješno realiziralo Udruženje inženjera i tehničara hortikulture BiH.


Pobjednike takmičenja odabrala je stručna komisija koju su činili članovi Udruženja, nakon što su na terenu obišli više od 100 adresa, a članica te komisije Neira Hanić kazala je da su se pri izboru najljepših zelenih kutaka u Centru ocjenjivali kreativni dizajn te inovativna rješenja.

Prvonagrađeni su dobili iznose od po 140 KM, drugonagrađeni po 120 KM, a trećenagrađeni i dobitnica specijalne nagrade za vrtni detalj su dobili po 100 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: