BiH
0

Izabrana rukovodstva zajedničkih komisija PSBiH

SRNA
Halid Genjac
Halid Genjac
Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH održale su danas konstitutivne sjednice i izabrale rukovodstva.

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost izabrana je Dušanka Majkić, za prvog zamjenika Borjana Krišto, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Šefik Džaferović.

Mirsad Đugum izabran je za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, za prvog zamjenika Staša Košarac, a za drugog zamjenika Josip Merdžo. 

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj je Danijela Martinović, njen prvi zamjenik je Krstan Simić, a drugi zamjenik predsjedavajućeg Hasan Bećirović.

Halid Genjac izabran je za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije, prvi zamjenik predsjedavajućeg je Vesna Krstović-Spremo, a drugi zamjenik Borjana Krišto. 

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za administrativne poslove izabran je Dragutin Rodić, za prvog zamjenika Zvonko Jurišić, dok je drugi zamjenik predsjedavajućeg Adnan Bašić. 

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku izabrana je Aleksandra Pandurević, za prvog zamjenika Nermina Kapetanović, dok je drugi zamjenik predsjedavajućeg Niko Lozančić. 
Do izbora rukovodstava komisije su vodili predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Bećirović i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, saopšteno je iz parlamenta BiH.