{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doma naroda PSBiH izabrao članove stalnih komisija

F
29.6.2011. u 12:48
0
2
Doma naroda PSBiH izabrao članove stalnih komisija
0
Doma naroda PSBiH izabrao članove stalnih komisija
Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH (Foto: SRNA)
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu izabrao članove stalnih komisija ovog doma te svoje predstavnike u zajedničkim komisijama koje se sastoje od predstavnika oba doma državnog parlamenta.
U Ustavnopravnu komisiju Doma naroda izabrani su Krstan Simić, Sulejman Tihić, Borjana Krišto, Dragutin Rodić, Halid Genjac i Josip Merdžo.

Članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije u ovom mandatu bit će Hasan Bećirović, Stjepan Krešić, Staša Košarac, Nermina Kapetanović, Borjana Krišto i Ognjen Tadić.

U Komisiju za finansije i budžet izabrani su Dragan Čović, Mladen Ivanić, Hasan Bećirović, Krunoslav Vrdoljak, Dragutin Rodić i Mehmed Bradarić.

Iz Doma naroda u Zajedničku komisiju za odbranu i sigurnost izabrani su Sulejman Tihić, Mehmed Bradarić, Borjana Krišto, Krunoslav Vrdoljak, Ognjen Tadić i Staša Košarac, a u Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Nermina Kapetanović, Hasan Bećirović, Stjepan Krešić, Josip Merdžo, Staša Košarac i Krstan Simić.

Članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj iz Doma naroda su Halid Genjac, Hasan Bećirović, Dragan Čović, Krunoslav Vrdoljak, Mladen Ivanić i Krstan Simić, dok će u Zajedničkoj komisiji za evropske integracije iz Doma naroda učestvovati Halid Genjac, Mehmed Bradarić, Borjana Krišto, Sjepan Krešić, Ognjen Tadić i Staša Košarac.

Nermina Kapetanović, Mehmed Bradarić, Borjana Krišto, Dragan Čović, Dragutin Rodić i Krstan Simić izabrani su u Zajedničku komisiju za administrativne poslove, a u Zajedničku komisiju za ljudska prava prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku izabrani su Nermina Kapetanović, Halid Genjac, Dragan Čović, Josip Merdžo, Mladen Ivanić i Dragutin Rodić.

Danas će biti održane konstituirajuće sjednice komisija Doma naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: