|

Izabran Nadzorni odbor TVSA, nova direktorica bi mogla biti Duška Jurišić

Izabran Nadzorni odbor TVSA, nova direktorica bi mogla biti Duška Jurišić
70
I. Č.
4.11.2019. u 19:48
46
komentara
70

dijeljenja
Izabran Nadzorni odbor TVSA, nova direktorica bi mogla biti Duška Jurišić Foto: Arhiv/Klix.ba
Skupština JP Televizije Kantona Sarajevo (TVSA) je na današnjoj sjednici imenovala Dubravka Barbarića (DF), Editu Sulejmanović (SDP) i Avdiju Hasanovića (NiP) za članove Nadzornog odbora ove televizijske kuće.
Izbor novih članova Nadzornog odbora Televizije Sarajevo ujedno je i nagovještaj imenovanja novog direktora ovog preduzeća, a kako Klix.ba saznaje, u direktorsku fotelju mogla bi zasjesti dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić.

Konkurs za direktora TVSA raspisan je 16. septembra 2019. godine, dok su funkcije članova Nadzornog odbora obnašali Vlastimir Mijović, Dubravko Barbarić i Mirsad Pindžo. Njima je mandat istekao 21. septembra.

Direktorska pozicija je već nekoliko mjeseci predmet žestokih neslaganja u vladajućoj kantonalnoj koaliciji, između Naše stranke i Naroda i pravde. Direktor TVSA imenuje se na mandatni period u trajanju od četiri godine.

Podsjećamo, na čelu Skupštine JP Televizije Kantona Sarajevo (TVSA), koja je danas izabrala članove Nadzornog odbora, je Danka Polovina-Mandić, a članice su Dženita Alajbegović i Amira Varatanović.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...