BiH
7

Iz ViK-a poručuju: Snabdijevanje vodom Titove ulice je uredno, netačno je da vode nema 12 dana

Piše: S. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građani Titove ulice iz Sarajeva prethodnih dana žalili su se na neredovno vodosnabdijevanje koje navodno traje više od deset dana. Međutim, iz javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) Sarajevo ističu kako takve informacije nisu tačne te da je jedino u noćnom terminu smanjen pritisak vode.

Mnogi građani Titove ulice u Sarajevu žalili su se preduzeću Vodovod i kanalizacija, ali i upravitelju Sarajevostan kako su primorani vodu sakupljati u kanisterima i flašama i kako takvo stanje traje više od deset dana.

Iz ViK-a ističu kako je cijeli slučaj preuveličan i to samo na osnovu nekoliko poziva građana iz Titove ulice.

"Vodosnabdijevanje Titove ulice je uredno i nepromijenjeno već duži vremenski period. Poremećaj u snabdijevanju vodom se dešava u periodu od 24 do 05 sati, kada se voda isporučuje pod smanjenim pritiskom. Što se tiče pisanja u dnevnoj štampi da vode nema u Titovoj ulici već 12 dana, navodi nisu tačni. Naime, pisanje dnevne štampe je izazvano zbog nekoliko telefonskih poziva stanara iz Titove ulice sa br. 54", istakli su za Klix.ba iz ViK-a.

Kontrolom stanja vodosnabdijevanja na pomenutoj adresi konstatovano je da dvije trećine zgrade imaju uredno snabdijevanje, dok se problem javlja u jednom ulazu zgrade, tj. dolazi do povremenih nestanaka vode na višim spratovima. Daljnjim traganjem u cilju iznalaženja uzroka ovih dešavanja, konstatovan je kvar na unutrašnjim instalacijama koje su veoma stare. Pored starosti vodovodnih instalacija dodatni problem je i nedovoljan profil cijevi u kojima i zbog najmanjeg kvara dolazi do znatnog smanjenja pritiska tj. prekida u vodosnabdijevanju na višim spratovima, objašnjavaju iz ViK-a.

Nešto ranije, upravitelj zgrade iz preduzeća Sarajevostan za Klix.ba je istakao kako je kvar detektovan te da će ubrzo biti riješen.