BiH
35

Građani u sarajevskoj ulici Maršala Tita već 11 dana nemaju vode, problem detekcija kvara

Piše: S. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građani najprometnije i jedne od najpoznatijih sarajevskih ulica - Maršala Tita već 11 dana nemaju vode. Iako su na teren izlazili radnici preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK), kao i Sarajevostana, kvar još nije otklonjen, a građani su primorani vodu sakupljati u kanistere i flaše.

Građani te ulice veoma su ogorčeni zbog činjenice da u 21. stoljeću u centralnoj ulici glavnog grada BiH nemaju vode. Prvo su na teren izašli radnici preduzeća VIK, koji su zamijenili ventil u šahtu, ali to nije riješilo problem.

Građani su se ponovo žalili, ovaj put upravitelju zgrade, preduzeću Sarajevostan, u kojem koji su u saradnji sa radnicima ViK-a pokrenuli detaljniju pretragu.

"Pošto mi nemamo potrebnu opremu pomoću koje bismo mogli detektovati kvar, odnosno slušanje podzemnih šumova, pozvali smo kolege iz ViK-a. Danas je naša tehnička služba sa nekoliko ekipa iz ViK-a vršila pretragu i konstatovali smo da u jednom od podruma zgrade ispod mrtve ploče postoje šumovi, što može upućivati na kvar", istakao je u razgovoru za Klix.ba Fuad Haskić, izvršni direktor u firmi Sarajevostan.

On je poručio da će na terenu biti angažovane sve potrebne službe koje će početi kopati kako bi pronašli cijev i definitivno otklonili kvar, uz napomenu da se završetak radova očekuje u toku sutrašnjeg dana.