Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
UBIJ, ZAKOLJI DA NIJEDNO prljavo srpsko dijete NE POSTOJI.........................
"OŠ "Branko Radičević", koja je ’90-tih služila kao koncentracioni logor". Skola je mogla da bude privremeni prihvatni centra ili pritvor, nikako koncentracioni logor. Moli se auto teksta da se upozna sa znacenjem pojma koncentracioni logor. Obilježavanje Dana sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima opštine Bratunac" Samo kod muslimana postoje opstinski genocidi. Nije tema za humor, ali je budalastina da nema vece.
Otvorio sam tvoj profil, procitao nekoliko komentara i sve mi je jasno. Da sam na tvom mjestu, ne bih se mnogo pozivao na pamet. Drzao bih se psovki i uvreda da nekako proguram dan, ali pamet ne bih pominjao. Ovo je prijateljski savjet. Pozdrav od Sase!
Mislim da si tu zadnju recenicu napisala najmanje pedeset puta, a samo meni tri ili cetiri puta. Postoje trenirane cimpanze koji su bolji sagovornici od tebe.
Iskreno žao mi je svakog čovjeka koji je ubijen u ratu za koji i danas dani smatram da je mogao biti izbjegnut i odgovornost za rat pada nas ve politike koje su ratovale jedne kontra drugih a u svemu tome stradali su narodi, a ponajviše bošnjački narod. Moje saučešće bošnjačkom narodu! Ostrašćenim budalama koje prizivaju samo svađe i zamrzu, njima ne znam, nek im bog pomogne i da pameti da shvate da narod ne zalužuje da ih takvi ponovo zavode i nagovaraju na zlo.
UBIJ, ZAKOLJI DA NIJEDNO prljavo srpsko dijete NE POSTOJI.........................
A što je najžalosnije kad vidim ove slike i čitam vijesti, pogledajte dobro slike, 6 žena prisutne i desetak na ispračaju a NIGDJE nikoga od glavonja? A srbi počeli svake godine na 3 Maj slati delegaciju od 200-300 zvaničnika iz r.s. i Beograda u Sarajevo zbog 6 poginulih (5 oficira, 1 vojnik i 1 mazga muslimanka koja sjela snjima u transporter) i od toga napravili ogroman ratni zločin? Svakom prilikom kao ova, ako nismo spremni i sposobni svaki put da organizujemo na ispračaj 150-300.000, pravo u centar grada pa bilo to: Banjaluka, Prijedor, Foča, Višegrad itd itd, ukopamo žrtve u sred gradskog parka i dignemo spomenik onda i točno zaslužujemo da nas kolju svake 2:e, 3:e generacije. Šta bi genocidaši mogli - NIŠTA Narode, otvorite dobro oči i razmislite dobro na koga če te glasati sledeči put i koji najglasnije viču da su vaši predstavnici, i najviše se pazite onih najzeleniji jer oni su najgore izdajice i države i naroda. Vječan rahmet dušama u džennetu žrtvama, Amin.
Covjek vjerovatno mojih godina 50+ i 100% u pravu. Bošnjaci pokazuju svoje najbolje strane i vrline u pod najgorim uslovima a ti isti čim došu na suhu granu i dobre uslove života pokazuju najgore strane i ružne mane, mi smo živi paradoks od nacije.
Iskreno sucesce porodicama pobijenih. Ljudi koji su uprkos prijetnjamai pokusajima ubistava jos uvijek tu, svjedoce o onom sto se desilo, obiljezavaju to i ne dozvoljavaju da se zaboravi - su istinski heroji. Ne treba dozvoliti da se ijedan fasizam zaboravi i da prodje nekaznjeno. Ali ljudima na kojima stoji moralna odgovornost za svjedocenja - nije nimalo lako... a od drzave nemaju nikakvu zastitu ni sigurnost...
Dokle će Bošnjaci spominjati samo svoje žrtve,Hrvati samo svoje žrtve a Srbi samo svoje žrtve? Kada ćemo se složiti da spominjemo sve žrtve?
Ne bih se složio da je iznos 95% na samo jednoj strani?Ostrašćen si i suviše si ostrašćen a zar te Kura,na ne bi trebao učiti drugačije?I nemojte da vas ljutnja (namjerno pišem ljutnja da ne bih uporijebio onu težu riječ koaj piše?) koju osjećate prema nekim ljudima, da budete nepravedni.95% zločina nije moguće u odnosu na broj ubijenih u odnosu na procenat stanovništva.Zvanično je utvrđeno (Bošnjak utvrdio) da je ubijenih ukupno 105 hiljada na svim stranama, nekih 60 hiljada Bošnjaka, 35 hiljada Srba i 10 hiljada Hrvata.Procentualno 44% Bošnjaka,34% Srba i 17% Hrvata po popisu.Pa ti računaj?
Srpska vojsak jeste počinila najviše ratnih zločina ali nije 95% svih zločina rata? Možda 60% ili 70% zločina (nad civilima,ratnim zarobljenicima,posebno u Srebrenici i istočnoj Bosni 1992.godine, ali nikako 95%). Pitanje je kako bi sve to izgledalo da su i Bošnjaci imali onoliko oružja i sile koliko su to imali Srbi posebno na samom početku rata 1992.godine? Nije mi cilj prepirati se?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Moramo biti spremni i oprezni u svakom trenutku da se ne bi desio ovaj strasni zlocin ponovo. Na njihovoj su meti i danas dan Bosnjacka sela i gradovi od Drine pa nadalje koji uvijek prvi nastradaju u genocidima na Bosnjake. Ljiljani u srcu, Bosna u dusi.
Moja saučešće porodicama ubijenih!
Ovim ljudima svaka čast na njihovoj jacini. Valja ovo svake godine iznova i iznova preživljavati.
I nakon "iznova i iznova" čemo opet iznova doživiti jer izgleda nikad nam pamet neče u glavu, nažalost.