Osuda napada
32

Iz policijskog sindikata u Goraždu pozivaju na otkrivanje vozača koji je udario njihovog kolegu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sindikat policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde najoštrije osuđuje napad automobilom na policijskog službenika koji se dogodio sinoć oko 19:00 sati.
Vozač motornog vozila je prilikom izbjegavanja policijske kontrole u ulici Fazlagića, u Goraždu, prema izlazu iz grada namjerno udario policijskog službenika i udaljio se velikom brzinom sa lica mjesta.

U momentu udara automobilom vozač motornog vozila je podigao policajca na haubu i vozio ga oko 20 metara udaljenosti, nakon čega je policijski službenik pao i tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

Za počiniocem je krenula potraga, a policija nije bila sigurna u to koji automobil je u pitanju, no pretpostavka je bila da tragaju za terencem, najvjerovatnije BMW-om.

"Navedeni događaj je samo jedan u nizu ovakvih ili sličnih pokušaja neprimjerenog i po život opasnog ponašanja pojedinaca spram lične sigurnosti policijskih službenika koji samo časno i pošteno rade svoj posao. Ovim slučajem je ponovo pokazano koliko je sigurnost policijskih službenika pri obavljanju policijskog posla i sigurnost građana koje policijski službenici štite neraskidivo vezana. Ovaj događaj nas je podsjetio na to koliko su naše institucije i naš normalan život potencijalno izloženi milosti i nemilosti napadača, čiji motivi mogu biti brojni", rekli su iz Sindikata policije BPK Goražde.

Pozvali su nadležne institucije da svojim brzim i efikasnim djelovanjem učine sve da se u što kraćem roku počinioci otkriju i procesuiraju i "na taj način pokaže postojanje pravne države koja je spremna da stane u zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih građana kao i samih policijskih službenika".

Jutros je zbog sumnje da je počinio ovaj napad uhapšen Ramiz Ridžal, zastupnik SDA u Skupštini BPK.