30 biciklista
0

Iz Mostara za Vukovar krenuo biciklistički karavan prijateljstva

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Tradicionalna biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar koja se održava jedanaesti put danas je krenula iz najvećeg hercegovačkog grada pod sloganom "Iz Hercegovine sa srcem".

Na put dug 500 kilometara ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače 30 biciklista su ispratili građani i predstavnici gradske vlasti.

Toni Zorić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Toni Zorić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Član tima za organizaciju Toni Zorić ističe kako će prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara još jednom biti povezano neraskidivom vezom, ne samo Mostara i Vukovara, već i svih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini, odnosno Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja.

"Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama", kazao je Zorić.

Ističe da će karavana prijateljstva, kao i pošle godine iz Hercegovine ponijeti darove za prijatelje u Bosni i Republici Hrvatskoj.

"Naši prijatelji dobit će poklon pakete koji će sadržavati autohtone hercegovačke proizvode", rekao je Zorić i naglasio da upravo zbog toga karavana i ove godine kreće sa sloganom "Iz Hercegovine sa srcem".

U Mostaru se karavani već pridružio predsjednik Biciklističkog kluba "Kotur" Županja, Danijel Vincetić, se sa šest svojih sugrađana, tenaglasio kako je ovo već postala tradicija za bicikliste iz Županje koji peti put sudjeluju u karavani, a pridružit će im se i biciklisti iz Kiseljaka, Žepča, Orašja i Županje.

Općine Kiseljak i Žepče će, zajedno sa svojim načelnicima Mladenom Mišurićem Ramljakom i Matom Zovko, i ove godine dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što biciklisti prijeđu u Republiku Hrvatsku dočekat će ih načelnici gradova Županja i Vukovar, Damir Juzbašić i Ivan Penava.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, te se organizatori ovim putem zahvaljuju svim policijskim dužnosnicima koji već 11 godina profesionalno obavljaju svoju dužnost i brinu za sigurnost svih sudionika.