{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Mostara krenula 3. međunarodna biciklistička karavana

28.4.2015. u 10:52
0
10
Iz Mostara krenula 3. međunarodna biciklistička karavana
0
Treći po redi biciklistički karavan prijateljstva "Mostar - Vukovar 2015", koji organizira Biciklistički klub Mostar i Udruženje za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", krenuo je jutros ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru prema gradu Vukovaru.
Kako ističu organizatori, karavanom se želi odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara u kojemu je tokom tromjesečne opsade poginulo oko 3.500 osoba, od čega više od hiljadu civila.

Također, jedan od razloga je i nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su gradovi prijatelji.

Na put dug više od 500 kilometara krenulo je 25 biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Osijeka i Vukovara, a sretan put im je zaželio i mostarski gradonačeknik Ljubo Bešlić

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape. Karavana će kretati pravcem Mostar - Kiseljak - Žepče - Orašje - Županja - Vukovar.

Biciklističkoj karavani pridružit će se i biciklisti iz Kiseljaka, Viteza, Žepča, Lepenice te drugih krajeva u srednjoj Bosni i Posavini.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a u pratnji će biti i kombi vozilo koji će prevoziti hranu, piće i druge potrepštine za učesnike karavane.

"Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati ta dva ratom napaćena i izmučena grada, čija se sudbina u mnogočemu promijenila kao posljedica ratnih događanja. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dvije države i dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze. U tu nit želimo povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti", kazao nam je Goran Prskalo sekretar Udruženja za promociju biciklizma "Hercegovina Bike".

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i član Predsjedništva BiH Dragan Čović pokrovitelji su Treće međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar - Vukovar 2015.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: