Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Njemackoj dobije stan i 1000 eura mjesecno, nije lud da sjedi u tom kamenjaru.
ma malo je 1000€
@Winner Dobije i te kako. Cim stavi stopu na tlo Njemacke ima 3 topla obroka dnevno, 250 € po osobi i zdravstvenu zastitu. Ako je iz Sirije ili Iraka (a to ne moze niko da dokaze da nije) dobija Azil za 6 mjeseci, potom stan, socijalnu pomoc i dolazi mu zena sa 5 djece avionom legalno iz Grcke na minhenski aerodrom. Onda i za njih socijala, djeciji doplatak itd. Posto su 90% nepismeni idu svi u skolu na A1,B1 kurs i to traje godinama i godinama ..... Eh onda je i 1000 € malo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja da bježim od neke opasnosti i od rata i da me smjeste u ovakav centar gdje sam siguran, imam tri topla obroka, krov nad glavom, medicinsku njegu, odjeću, obuću, slobodan da izađem kad god hoću, ne bi tražio bolje. Ovi migranti su to sve imali i opet bježe dalje. Ovakvi nisu zaslužili da im se pomaže.
Bjeze od rata u Srbiji ili Crnoj Gori, ili Makedoniji, ili Grckoj, ili Turskoj???? Cim prodjes jednu drzavu u kojij nema rata i nastavis, ti vise nisi izbjeglica vec migrant....... a to je ko nebo i zemlja.
svaki dan im organizovati po jedan autobus od Vijećnice do iza Bihaća a sto bliže granici sa Hrvatskom!!!to im je najbolja moguća pomoč i najbolje riješenje i za nas i za njih...
@rvi crveno najbolje do Srebrenice, tamo fali muska ruka, da se stope sa hanumicama...
nista to ne znaci kada Hrvati nisu toliko glupi da im dopuste ulazak...... Najbolje bi bilo da za promjenu ukinemo diskriminirajuce duple standarde i da pocemo zakon vlasiti pratiti. Sto znaci, ako nema vizu, deport. Ako ja ne mogu granicu bez validnih dokumenata preci onda ne vidim zasto drugi mogu.....
Sta mislite ko ih prebacuje preko grane, kamnjarci ili mislite da sami onako nabasaju na Hrvatsku.
Treba ljude čim prije tim bolje, onako domaćinski prepratit Angeli .... Koji kuratz će nama kad ne znamo ni šta sa sobom raditi ...!!!
Ja se nesto ne sjecam da je neko od nas ostao u Madjarsku dok smo hrlili prema zapadu 90-tih. Pa nisu oni prevalili toliki put da bi ostali u kamenjarima Hercegovine ili blatnjavim ravnicama Vojvodine.
Gdje su sad ovi idioti iz vlade da kažu koju o tome kako migranti mogu slobodno da šetaju po BiH kako im se ćuna digne
A ja sam pooooočeo da lutammmmmmmmmmm
Osli ba ljudi preko vikenda do Neuma..vratice se
Otisli na iftar kod dodika garant pa im se svidjelo
Šta bi sa musafirima ? Da to nije ona "Dragi gosti, ebo bi vas od radosti"!
Pohasilo se
Sve je receno, to je njihov primarni cilj
Samo sa njima se prikljuciti. Oni prije skandinavije i njemacke nece stati. Treba iskoristiti priliku.
Mnogi su nestali iz tog zbirnig centra i kako Avaz piše neke je Čović pokupio na prinudan rad na imanju kod čaćine vikendice ?? E tugo :/
Evo kako Hrvati sa laźnim papirima bjeźe u EU kao migranti