{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz EU 1,9 miliona eura za razvoj turizma u BiH

F
18.4.2012. u 15:22
2
0
Iz EU 1,9 miliona eura za razvoj turizma u BiH
2
Iz EU 1,9 miliona eura za razvoj turizma u BiH
Sarajevo
Evropska unija nastavlja provođenje programa usavršavanja nadležnih predstavnika u sektoru turizma u BiH.
Projekt “Tehnička pomoć za podršku industriji turizma u BiH” financira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) od 1,9 miliona eura.

Direktni korisnici projekta su Radna grupa za koordinaciju aktivnosti turizma u BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstvo okoliša i turizma Federacije BiH i Vlada Brčko Distrikta.

U sklopu projekta “Tehnička pomoć za podršku industriji turizma u BiH”, a koji financira EU, u Banjoj Luci je počela trodnevna odbuka za više od 20 uposlenika Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Turističke organizacije RS-a, Trgovinske komore RS-a, Udruženja hotelijera i restoratera te Udruženja turističkih agencija i turoperatora za inozemne klijente.

Program usavršavanja ima za cilj unaprijediti vještine zaposlenih na menadžerskim i nadzornim nivoima u sektoru turizma, saopćeno je iz Evropske komisije.

Neke od ključnih tema koje će biti obuhvaćene ovim programom su: moderne tehnike u upravljanju, upošljavanje, vještine intervjuiranja i odabira, upravljanje i usavršavanje, upravljanje stresnim situacijama i konfliktom, pregovaranje i prezentacijske vještine, timski rad i komunikacije.

Realizacija programa usavršavanja, koji je projektna komponenta pod nazivom “Razvoj ljudskih resursa”, vodit će ka kreiranju i provedbi harmoniziranog okvira za razvoj ljudskih resursa u BiH da bi se ispunili zahtjevi prema potrebama kupaca i uslužno orijentiranog sektora gdje je mjerodavna kvaliteta turističkog iskustva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: