"Ni za đe ste - nijeste"
31

Iz DF-a Novo Sarajevo imaju poruku za Tanovića, ali i vijećnike Trojke i SDA

A. Ku.
Foto: OO DF Novo Sarajevo
Foto: OO DF Novo Sarajevo
Senad Kapo, predsjednik Općinskog odbora Demokratske fronte Novo Sarajevo, poručio je da DF neće zauzeti stranu kada je riječ o suprotstavljenim blokovima u OV Novo Sarajevo. Njihov vijećnik Armin Tupani kazao je da će fokus svih njegovih odluka biti interes građana ove općine.

Naveli su da blokove u OV čine vijećnici SDA i stranaka Trojke.

"Načelnik Tanović bi možda nešto i uradio da je on vodio Općinu, ali nije stigao od svojih obaveza u Klinici Orthos u kojoj je suvlasnik, od obaveza kao doktor košarkaške reprezentacije BiH i od drugih obaveza bitnijih od vođenja Općine", ističu iz OO DF Novo Sarajevo.

Ukoliko dođe do opoziva načelnika, iz DF-a su naveli "krivca".

"Zato je tu bio ‘načelnikov mali’ koji se odaziva na ime Elis Hrkalović, a koji je bio sve u Općini Novo Sarajevo. Sada je dotični sekretar JP ‘ONSA’ d.o.o. Sarajevo, nakon što ga načelnik ekspresno sklonio iz Općine. Tako, i ako se uspije prikupiti dovoljan broj ruku za opoziv načelnika, neka načelnik to fakturiše svom savjetniku Hrkaloviću", istaknuto je u saopćenju.

Poručili su da nijedan od suprotstavljenih blokova ne očekuje ruku DF-a kao slamku spasa.

"Neka vas đe ste, reci bi Milo Đukanović, a dokazali ste i to da ni za đe ste – nijeste", navodi se u saopćenju OO DF-a Novo Sarajevo, koje potpisuje predsjednik Senad Kapo.

O dešavanjima vezanim za opoziv načelnika Hasana Tanovića oglasio se i jedini vijećnik DF-a u OV Novo Sarajevo Armin Tupani.

"Podržavam stav Općinskog odbora Demokratske fronte Novo Sarajevo. Nećemo se miješati u političke borbe koje su druge strane započele. Nama je stalo do pravih problema i pravog rješenja, a ne do beskrajnih sukoba i besmislenih optužbi", istakao je.

Govoreći o pitanju opoziva Tanovića rekao je da je to za neke možda igra, ali da za njega nije.

"Moj rad u OV Novo Sarajevo nije pitanje političkog manevriranja, već pravog služenja našim građanima i rješavanja problema u Općini Novo Sarajevo. Stoga, ne očekujte od mene brzinske odgovore ili lako donošenje odluka koje se odnose na interese Novog Sarajeva. Moj fokus je, i uvijek će biti, na donošenju odluka koje su u najboljem interesu naših građana", zaključio je Tupani.