{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IZ daje 96.000 KM za kupovinu sanitetskog vozila Domu zdravlja Maglaj

30.7.2014. u 13:46
37
9
IZ daje 96.000 KM za kupovinu sanitetskog vozila Domu zdravlja Maglaj
37
U hotelu Zenica u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zenica danas je organizovan tradicionalni bajramski prijem za zvaničnike, predstavnike kulturnog, javnog i političkog života Zenice.
Današnjem bajramskom prijemu prisustvovao je i zamjenik reisu-l-leme, Husein ef. Smajić, koji se odmah na početku zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj muslimanski blagdan.

"Za sve one koji su postili ovo je najveći blagdan, pobijedili su i izdržali do pobjede na putu Kur'ana i sunneta. Ovaj današnji prijem je obilježavanje zajedničke pobjede", kazao je ef. Smajić.

U okviru današnjeg prijema upriličeno je i potpisivanje protokola između Islamske zajednice u BiH i Doma zdravlja Maglaj o finansijskoj pomoći u iznosu od 96.000 KM.

"Islamska zajednica u BiH vodi računa o onima što su u nesreći, a to je područje zeničkog i tuzlanskog muftijstva, a veliki broj projekata privodimo kraju. Obaveza svih nas je da vodimo računa o onima što su ugroženi u poplavljenim područjima", dodao je ef. Smajić.

Donaciju u vrijednosti od 96.000 KM za sanitetsko vozilo u ime Doma zdravlja Maglaj preuzela je direktorica Emira Drnda-Čičeklić.

"Zahvaljujem se Rijasetu islamske zajednice BiH, zamjeniku ef. Spahiću i muftiji zeničkom Ejubu ef. Dautoviću na donaciji koja dolazi u prave ruke, i kupovinom sanitetskog vozila ćemo na sigurniji i kvalitetniji način prevoziti naše bolesne prema zdravstvenim ustanovama", kazala je Drnda-Čičeklić.

Zamjenik rejsu-l-uleme Husein ef. Smajić je kazao kako je Rijasetu islamske zajednice u BiH čast da može pomoći ugroženima, ali da obavezu pomoći ljudima na sebe mora preuzeti država.

"Mi smo iskoristili priliku da potpišemo ugovor za kupovinu sanitetskog vozila i naravno ovo nije jedini projekat koji Islamska zajednica u BiH vodi, kada su u pitanju zeničko i tuzlansko muftijstvo. Prihvatili smo da u potpunosti finansiramo obnovu ambulante u Šerićima i da dođe u stanje upotrebe, kao i pomoć na izgradnji nekoliko kuća u Željeznom Polju. Ponosni smo da možemo pomoći onima kojima možemo pomoći, ali Islamska zajednica ne želi preuzimati obaveze države prema ovom društvu i stanovništvu kojemu je neophodna materijalna pomoć. Apelujem da načelnici ponude konkretne projekte, a Islamska zajednica će podržati i druge projekte u narednom periodu", izjavio je ef. Smajić.

U okviru protokola obilježavanja trećeg dana Ramazanskog bajrama, danas je u Kazneno-popravnom zavodu upriličena posjeta zatvorenicima sa kojima se družio Amir ef. Kaknjo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: