BiH
0

Iz budžeta Grada Sarajeva 450.000 KM za poboljšanje uvjeta rada u osnovnim školama

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac s pomoćnikom za obrazovanje, kulturu i sport Ramizom Kadićem održala je danas sastanak s direktorima osnovnih škola s područja četiriju gradskih općina. Sastanku su prisustvovali direktori, njih 33.

Povod sastanka je dogovor o primjeni Odluke o samoupravnom djelokrugu Grada Sarajeva u oblasti osnovnog odgoja i obrazovanja u tekućoj godini, a koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Sarajeva na posljednjoj sjednici.

U skladu s ovom odlukom Grad Sarajevo će 400.000 KM usmjeriti na poboljšanje uvjeta rada škola (nabavka učila i školskog pribora, građevinsko-tehnički radovi). Ta sredstva Grad će udružiti sa sredstvima četiriju gradskih općina i komisijski uspostaviti kriterije.

Također, Grad će dodatnih 50.000 KM usmjeriti po javnom pozivu koji je u toku, radi unapređenja vannastavnih aktivnosti. Ovo je prva godina u kojoj Grad usmjerava sredstva prema osnovnim školama što će, prema navedenoj Odluci, činiti i u narednom periodu, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.