{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IZ BiH: Pokrenuti rad donorske mreže

F
5.3.2015. u 13:58
63
5
IZ BiH: Pokrenuti rad donorske mreže
63
IZ BiH: Pokrenuti rad donorske mreže
Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića danas su posjetili prof. dr. Zijah Rifatbegović, specijalista opšte hirurgije i načelnik Klinike za hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli i vođa tima za transplantaciju organa u Tuzli i novinari Kasim Softić i Halid Rifatbegović koji dosta pomažu u promociji donorske mreže, javila je MINA.
Prof. dr. Zijah Rifatbegović je upoznao reisu-l-ulemu o potrebi pokretanja rada donorske mreže u Bosni i Hercegovini, a samim tim i podizanja svijesti građana o značaju doniranja organa i transplantacije organa u Bosni i Hercegovini.

Transplantacijska medicina i transplantacija organa u Bosni i Hercegovini donosi veliki medicinski napredak, društveni i socijalni napredak, a samim tim omogućava veliku uštedu novca koji bi ostajao u Bosni i Hercegovini.

To omogućava i otvaranje novih radnih mjesta putem tog programa što bi zadržalo mlade i sposobne medicinske kadrove, istakao je uz ostalo, prof. dr. Zijah Rifatbegović u razgovoru s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem.

Pitanje donorske mreže i transplantacije organa bit će stavljeno na dnevni red sjednice Vijeća muftija nakon čega će biti donijeta i odgovarajuća fetva o ovom pitanju, dogovoreno je na ovom sastanku kod reisu-l-uleme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: