|

Iz BiH će biti protjerano 17 Kamerunaca koji su pokušali nezakonito otići u EU

Iz BiH će biti protjerano 17 Kamerunaca koji su pokušali nezakonito otići u EU
14
A. D.
3.2.2020. u 10:39
10
komentara
14

dijeljenja
Iz BiH će biti protjerano 17 Kamerunaca koji su pokušali nezakonito otići u EU Foto: F. K./Klix.ba
Služba za poslove sa strancima BiH je, u proteklih pet dana, izrekla mjere protjerivanja i pod nadzor u Imigracioni centar stavila 17 državljana Kameruna.
Oni su nakon legalnog ulaska, uz pomoć krijumčara pokušali nezakonito napustiti BiH u namjeri odlaska u zemlje Evropske Unije, te su Službi predati od Granične policije BiH.

Uz mjere protjerivanja izrečene su im i mjere zabrane ulaska u BiH u periodu od jedne godine. Služba je državljanima Kameruna utvrdila identitet i poduzima dalje mjere i radnje sa ciljem njihovog udaljenja u zemlju porijekla.

Prošle sedmice postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog pritvora za dvojicu osumnjičenika, državljanina Kameruna, od kojih jedan ima putnu ispravu Francuske na temelju supsidijarne zaštite.

Oni su osumnjičeni za organizirano krijumčarenje 21 državljanina Kameruna, koji su dana 20, januara ove godine, došli na Aerodrom Sarajevo, kratko boravili u BiH, te nakon toga, uz pomoć osumnjičenih krijumčara, koji su im prethodno pribavili lažne ili tuđe putne ispravne za novčane iznose od 1800 do 4000 eura, pokušali protuzakonito izaći iz BiH, sa ciljem dolaska na područje Evropske unije.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...