Značajna donacija
236

Iz Banja Luke sutra kreće 20 kamiona humanitarne pomoći za Tursku

S. G.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pohvalio se velikim kontigentom pomoći koji će iz Banja Luke sutra krenuti za Tursku kao vid pomoći zemljotresom razorenim područjima.

"Republika Srpska sutra šalje 20 kamiona pomoći prijateljskom turskom narodu u najugroženijim područjima pogođenim zemljotresom", poručio je danas Milorad Dodik.

Dodik je naveo da je RS još jednom pokazala svoju humanu stranu i zahvaljujući tome najugroženijima će biti dostavljena pomoć u vidu konzervisane hrane, mesnih prerađevina, brašna, šećera i deka.

"Zahvalan sam svima koji su učestvovali u organizaciji, Vladi Republike Srpske, ali i Crvenom krstu Republike Srpske. Želim da zahvalim i turskom konzulatu u Banjoj Luci s kojim smo koordinisali aktivnosti", istakao je Dodik.

I pored velike želje da se pomogne i sirijskom narodu, Dodik je rekao da nažalost ovaj put neće biti u mogućnosti da RS pošalje pomoć jer ne postoji način da se organizuje prevoz i prelazak granice.

"RS će u narednom periodu pokušati pronaći način da pomogne I Siriji i na taj način pokaže svoju solidarnost", objavio je Dodik svom zvaničnom Twitteru.

Snažni zemljotresi pogodili su Tursku 6. februara. Potresi su se osjetili i u susjednim zemljama, najviše u Siriji, u kojoj je poginulo nekoliko hiljada ljudi. Broj poginulih u Turskoj premašio je 42.000 ljudi.