{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanković Lijanović: Uskoro ćemo uputiti inicijativu za ukidanje kantona

S
6.8.2013. u 16:29
0
18
Ivanković Lijanović: Uskoro ćemo uputiti inicijativu za ukidanje kantona
0
Ivanković Lijanović: Uskoro ćemo uputiti inicijativu za ukidanje kantona
Jerko Ivanković-Lijanović
Zamjenik premijera Federacije BiH (FBiH) Jerko Ivanković Lijanović najavio je da će narednih dana Vladi FBiH uputiti inicijativu o ukidanju kantona, kako bi se napravila neophodna ušteda od 500 miliona KM i dugoročno osigurala finansijska stabilnost FBiH.
On je ocijenio da sredstva za Budžet FBiH za narednu godinu nisu problem, jer javne institucije imaju na štednji u komercijalnim bankama više od milijardu KM, ali da je ukidanje kantona jedna od ključnih mjera koja se mora provesti kako bi se napravila ušteda i osigurala stabilnost u funkcionisanju FBiH.

"S aspekta likvidnosti stanje trenutno nije zabrinjavajuće, jer javna preduzeća i ustanove imaju na štednji više od milijardu KM i u svakom trenutku mogu kupiti obveznice Vlade FBiH i imati stabilnu likvidnost. Ali, to mogu napraviti za godinu ili dvije, a dotle moramo ukinuti kantone i tako napraviti uštedu", rekao je Lijanović Srni.

On je ocijenio da će problema biti sa aspekta velike prezaduženosti i potrošnje, te izrazio očekivanje da će već početkom septembra započeti razgovori o budžetu FBiH za narednu godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: