|

Ivanković Lijanović: Poljoprivrednici su upravu kada traže ispunjenje obećanja

Ivanković Lijanović: Poljoprivrednici su upravu kada traže ispunjenje obećanja
0
F
FENA
4.12.2012. u 16:18
6
komentara
0

dijeljenja
Ivanković Lijanović: Poljoprivrednici su upravu kada traže ispunjenje obećanja Jerko Ivanković Lijanović
"Poljoprivredni proizvođači su u pravu kada traže da im ispunimo obećanja data pretprošlog četvrtka. Tada smo premijer, ministar finansija FBiH i ja na sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima preuzeli obavezu da ćemo im sedam dana kasnije, to jeste prošli četvrtak, uplatiti osam do deset miliona KM poticaja koji se nalaze na trezoru Ministarstva finansija FBiH“, saopćio je danas dopremijer FBiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović
Ivanković Lijanović je reagirao u povodu danas održane sjednice Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH nakon čega su na pres-konferenciji javnosti najavljeni novi masovne protesti i podizanje šatorskog naselja ispred zgrade Vlade FBiH, već od narednog četvrtka.

„Nažalost, ti ljudi su prevareni. Razumijem u potpunosti njihovu reakciju i sada zaista više nemam pravo da bilo šta tražim od njih, dok im ne ispunimo data obećanja i obaveze koje smo preuzeli " , poručio je dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, saopćeno je iz Kabineta ministra.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...