{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić u Briselu na sastanku lidera evropskih narodnih stranaka

F
19.3.2015. u 19:38
8
12
Ivanić u Briselu na sastanku lidera evropskih narodnih stranaka
8
Ivanić u Briselu na sastanku lidera evropskih narodnih stranaka
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić učestvovao je danas u Briselu na sastanku lidera evropskih narodnih stranaka, koji je održan uoči samita Evropske unije
Ivanić je tom prilikom informirao lidere evropskih narodnih stranaka, među kojima su i brojni predsjednici i premijeri evropskih zemalja, o aktivnostima koje su vođene na usvajanju zajedničke izjave kojom su prihvaćeni zaključci Vijeća Evropske Unije, a koju je Predsjedništvo BiH usvojilo 29. januara 2015. godine.

Naglasio je da je iz BiH u prethodnom periodu došlo više dobrih vijesti, kao i da se očekuje nastavak ovog pozitivnog trenda.

Također, informirao je o skorom formiranju Vijeća ministara BiH i ostalih organa izvršne vlasti, čija će primarna obaveza biti utvrđivanje seta socioekonomskih reformi u skladu sa obavezama iz zajedničke izjave.

Predsjedavajući Ivanić je izrazio očekivanje da će Evropska unija i zemlje članice konkretnim mjerama podržati te aktivnosti i ohrabriti BiH na putu ka sticanju statusa kandidata.

Sastanku lidera evropskih narodnih stranaka su prisustvovali premijeri Španije, Njemačke, Irske, Finske, Poljske, predsjednik Evropske komisije i predsjednik Evropskog vijeća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: