|

Ivanić spušta lopticu: Neka Izetbegović kaže kako misli da se poslije ovoga može nastaviti

Ivanić spušta lopticu: Neka Izetbegović kaže kako misli da se poslije ovoga može nastaviti
52
Klix.ba
23.2.2017. u 20:58
347
komentara
52

dijeljenja
Ivanić spušta lopticu: Neka Izetbegović kaže kako misli da se poslije ovoga može nastaviti Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je večeras za BHRT da je danas propao njegov pokušaj da se odlučivanje o važnim problemima vrati u institucije sistema, a odgovornost za opstrukcije prebacio je članu Predsjedništva Bakiru Izetbegoviću.
"Mi smo ušli u krizu i to baš duboku krizu i ja sam sa svoje strane pozvao predstavnike Republike Srpske da ne rade ono što je gospodin Izetbegović uradio. On je napustio institucije. Mi treba da ostanemo, ali kako ćemo raditi, šta ćemo raditi, da li postoji većina, o tome će odluku morati donijeti politički lideri Saveza za promjene i mislim da će se to desiti na sastanku Narodne skupštine Republike Srpske u ponedjeljak", poručio je.

Nastojeći donekle spustiti lopticu u uzavreloj situaciji, Ivanić je rekao kako neće dolijevati ulje na vatru te je pozvao člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića da sada on predloži rješenje.

"Ja ću sa svoje strane uraditi sve, neću ovo zloupotrebljavati. Ja očekujem da gospodin Izetbegović sada kaže kako on misli da se poslije ovoga može nastaviti. Ako misli da je to: bilo je, desilo se, idemo dalje kao da se nije ništa desilo, to nije normalno i nije moguće! Dakle, pravi odgovor kuda dalje treba dati on, jer cijela kriza je i proistekla iz aktivnosti koje je on vukao", kategoričan je Ivanić.

On odbija tezu da odbijajući reviziju postupka protiv Srbije direktno pomaže Srbiji, više i revnosnije nego što rade političari u samoj Srbiji. Tvrdi da je revizija, za njega, u drugom planu.

"Ja sam najmanje govorio o samoj reviziji. Uvjeren sam da će se vrlo brzo pokazati da je sva ova galama oko revizije bila nepotrebna, jer će se vrlo brzo pokazati da procedura na koji je podnesena nije validna. Nemoguće je na bazi ovlaštenja iz 2002. godine očekivati da ijedan čovjek, ne dakle tijelo, nego ijedan čovjek, a to je gospodin Softić, sam, svojom voljom, bez bilo čije saglasnosti, pokreće reviziju", izjavio je Ivanić za BHRT.
Prijavi grešku


Komentari (347)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...