|

Ivanić s šefom Misije MMF-a u BiH: Poboljšati putnu infrastrukturu

Ivanić s šefom Misije MMF-a u BiH: Poboljšati putnu infrastrukturu
29
F
FENA
7.3.2017. u 19:17
21
komentara
29

dijeljenja
Ivanić s šefom Misije MMF-a u BiH: Poboljšati putnu infrastrukturu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je danas sa šefom Misije MMF-a u BiH Nadeemom Ilahijem o tehničkim i političkim pitanjima koja trebaju biti poduzeta u narednom periodu kako bi ekonomske prilike u BiH bile poboljšane, kao što su nastavak fiskalne reforme i poboljšanja monetarne politike, između ostalih.
Predstavnici MMF-a za BiH su istakli neophodnost poboljšanja putne infrastrukture i predstavili neke od modaliteta njenog finansiranja, bez koje ne vide značajniji bruto-društveni rast, također, infоrmirаli su prеdsјеdаvајućеg Ivаnićа о nizu sаstаnаkа kојe su оdržаli s bh. zvaničnicima kako bi utvrdili nivo na kojem se nalazi ispunjavanje već preuzetih obaveza, radi zаklјučivаnjа rеdоvnоg kvаrtаlnоg prеglеdа.

Ivanić je iskazao uvjerenje da su bh. zvaničnici na svim nivoima vlasti svjesni izazova i nada se da će za bitne reformske korake koji slijede biti iznađeni kompromisi, uz ocjenu da BiH treba jako i aktivno prisustvo MMF-a.

Sastanku je u uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a u ime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića šef Kabineta Elvir Čamdžić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...