BiH
27

Ivanić: Predsjedavanje Vijećem Evrope krenulo bolje nego što se očekivalo

FENA
Mladen Ivanić (Foto: FENA)
Mladen Ivanić (Foto: FENA)
Predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Evrope krenulo je veoma uspješno, bolje nego što se očekivalo, izjavio je danas novinarima u Strasbourgu predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, javlja izvještač Fene iz Strazbura.

"Mislim da su se prijedlozi koje smo definirali pokazali veoma ozbiljno, a posebno se mnogo očekuje od međureligijskog dijaloga koji će biti održan u septembru u Sarajevu", rekao je.

Poznato je, kaže Ivanić, da je to jedan od preduvjeta za političku stabilnost BiH, ali i jedan od preduvjeta za stabilnost Evrope.

"Očekujem da ćemo u septembru u Sarajevu imati veliki broj gostiju i naša obaveza je da im zaključke pripremimo na maksimalno korektnom nivou", naglasio je predsjedavajući.

Naveo je da je mišljenje njegovih brojnih poznanika u Vijeću Evrope da predsjedavanje ide puno bolje nego što je iko očekivao, te su jučerašnje obraćanje ministra vanjskih poslova Igora Crnatka i njegovo današnje obraćanje u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope bila veoma dobro prihvaćena kao realna, smirena, utemeljena, "svjesni problema koje imamo, ali i potrebe da dođemo do kompromisa".