Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije dobro, već odlično i najpravednije. Trošak treba da snose oni koji godinama bleje i nijemo gledaju bezočnu pljačku svega i svačega. Ako želiš SDA, HDZ, SDP, SDS, SNSD.. na vlasti, onda to i plati. Svaki ćejf se plaća pa tako i ovaj.
Povećavajte majci svojoj....dok mi se ukaz prilika palim odavdje kao i svako normalan. Nek vas finansiraju vasa djeca iz budzetskih institucija onda.
"Nije dobro da se povećanjem stope PDV-a na račun građana finansiraju rashodi" akao volim ove pametnjakovice koji stalno upozoravju da: "nesto nije dobro i da u interesu gradjana ne bi trebalo" Ako nije dobro povisiti PDV a ti nam reci gdje da se namaknu potrebna srestva? Izvozom zlatnih kasika mozda? nema industrije, nema turizma, gdje ubrati novce za financiranje svima mrske BiH
PDV treba dati entitetima da odlucuju!!! Gotovo 35% PDV-a ubranog u FBiH ide u Sumsku u kojoj PDV poslan iz FBiH cini gotovo 60% prihoda na osnovu PDV-a!!! Nek Sumska sebi uvede PDV od 25 ili 30% i nek crkne. STOP FINANSIRANJU SUMSKE IZ PRIHODA FBIH!!!
Kvote za raspodjelu prihoda od PDV-a se određuju prema mjestu krajnje potrošnje, tako da nije tacno to sto si napisao........a sto se tice autonomnog odlučivanja o stopi pdv-a federacij i rsa , o tome bi valjalo razmilsiti.
@diabolic2 Nije istina. Evo primjer raspodjele indirektnih poreza: "Trenutno važeći koeficijenti, koje je Upravni odbor UIO utvrdio na 132. sjednici od 22. 03. 2013. godine, prema kojima se raspoređuju prihodi za period januar – mart 2013. godine su slijedeći: Federacija BiH: 63,84% Republika Srpska: 32,61% Brčko Distrikt: 3.55%" Izvor: http://www.uino.gov.ba/b/Poslovne_usluge/Jedinstveni_racun.html
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ivaniću pusti ti PDV, nego reci ti nama, Šta piše u pismu koje si poslao na adresu UN-a??? Srebrenica ništa - to j naša domaća stvar. Ivaniću Dejtonu 10+10 je istekao rok. Hajde sada neka Predsjedništvo BiH to razjasni konstitutivnim narodima, a i ostalima, naravno!
Nije uredu ni da Beriz Šupković kara ženu svaku noć pa ja ne mogu zaspat..
sta povecat? treba ga ukinut dosta smo vas mi hranili
Iz PDV- se finansiraju i penzije, skolstvo, zdravstvo, univerziteti, izgradnja cesta itd. a ne samo politicari.
znaci reako je nije pametan potez.........slazem se...........a sta gospodin predlaze???????? ili sam prica ono sta narod hoce da cuje bez nekog drugog konkretnog prijedloga!!!!
vjerovatno tako nesto...........a nikako nesto smisleno
I ova ti je dobra,ali meni je draza ona sto si polupismenog Nikolica skino s'rac'ku-a.