BiH
247

Ivanić: Neću podržati Jusićevu smjenu i pozvat ću političare iz RS-a da je ni oni ne podrže

Piše: Er. M.
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kazao je da će pozvati političare iz entiteta Republika Srpska da ne podrže smjenu zamjenika ministrice odbrane Seada Jusića ukoliko se i dalje bude tražila njegova smjena zbog toga što je potpisao odobrenje o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana RS-a.

On je istakao da neće podržati Jusićevu smjenu u tom slučaju te da bi zamjenik ministrice odbrane BiH trebao biti smijenjen zbog toga što je pokušavao osporiti njegovu naredbu.

Ivanić je rekao da je dobro izučio pravne akte i našao način da se sačuva dignitet RS-a, pripadnika OSBiH iz RS-a, a generalno i lanac komande.

Posebno je kritikovao medije iz Federacije BiH ističući da to govori dovoljno o FBiH, kao i o političkoj kulturi koja želi nametnuti svoju volju. Svima je poručio da se okrenu provođenju pregleda odbrane jer je i interes RS-a da se to sprovede.

"Bilo koje druge avanturizme nemam namjeru podržavati", kazao je Ivanić.

Kako kaže, nikada u historiji nije održana sjednica na kojoj je razgovarano o upotrebi jedinice za počast, jer ta jedinica pripada članu Predsjedništva BiH. Istakao je da ni članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću ne treba odobrenje kada njegova jedinica ide na mezarje.