BiH
117

Ivanić nakon sastanka sa Nikolićem i Vučićem: 9. januar se slavio i slavit će se u RS-u

Piše: Er. M.
Mladen Ivanić (Foto: Kurir.rs)
Mladen Ivanić (Foto: Kurir.rs)
Nakon što predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić nisu pružili podršku referendumu u RS-u član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić izjavio je da je 9. januar bio i da će ostati praznik u RS-u.

Ivanić je istakao da je riječ o jednom od ključnih praznika za srpski narod koji se slavio prije i koji će se slaviti i u budućnosti.

On je dodao da će narednih dana biti složenih prilika koje se mogu riješiti, ali da se mora prihvatiti da je Srbima stalo do 9. januara.

Ivanić je istakao da je srpskim predstavnicima stalo to toga da se vrate politici kompromisa, ali da to ne znači samo da Srbi trebaju praviti kompromise.

Dodao je da na kompromise moraju pristajati i bošnjački političari koji prema njegovim riječima moraju shvatiti da je vrijeme osionosti prošlo.

Podsjećamo, predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nisu danas pružili podršku referendumu u RS-u, ali ni na koji način nisu željeli da utječu na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj.